Klaus Iohannis, după alegeri: ”De azi începe schimbarea în bine în România”

iohannis.jpg

klaus iohannis
Klaus Iohannis a criticat Partidul Social Democrat, cât și pe liderul acestuia, Liviu Dragnea
Foto: arhiva Click!

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă luni, după ce Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate parțiale oficiale, care dau Partidul Național Liberal pe primul loc la europarlamentare. Președintele a vorbit și despre rezultatul înregistrat la referendumul pe justiție organizat tot duminică, 26 mai.

”Peste 6 milioane de români au spus DA la referendum și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european”, a declrat Klaus Iohannis în fața jurnaliștilor.

Președintele a subliniat că ”ieri a câștigat România europeană, democratică, în care justiția este și trebuie să rămână independentă, în care hoții și infractorii stau la pușcărie nu în fruntea statului”.

Iohannis a solicitat autorităților responsabile să ia măsuri urgente, astfel încât românii din diaspora să poată vota, în viitor, în condiții normale.

Președintele a felicitat Partidul Național Liberal pentru câștigarea alegerilor. ”Este de remarcat că PNL a obțiut un scor istoric și îi felicit acest lucru. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. E pe cale să devină cel mai important partid politic din România.”

Iohannis: ”PNL cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări”

În egală măsură, Iohannis a lăudat alianța USR-PLUS pentru rezultatul obținut. ”E remarcabil rezultatul obținut de USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă la actuala majoritate falimentară. Dacă adumă voturile, PNL cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări. PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează.
De azi începe schimbarea în bine în România. Avem multe de recuperat după dezastrul produs de PSD, din justiție, economie, sănătate, educație. Avem mult de lucru, să ne apucăm”, a mai spus președintele.

 

Citește și:

Gabriela Firea, săgeţi către Dragnea: "Am fost transformată în sac de box. Nu-mi doresc să candidez"

Reacţia lui Liviu Dragnea după închiderea urnelor: "Îi cer Vioricăi Dăncilă să nu demisioneze"

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1