Klaus Iohannis: ”Am decis să lăsăm să funcţioneze pieţele în spaţii deschise”

iohannis.png

Președintele Klaus Iohannis
Foto: Captură Video

Vești bune pentru românii care preferă să-și cumpere legumele și fructele din piață, și nu de la supermarket. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că, alături de Guvern, a luat decizia să fie lăsate să funcţioneze pieţele în spaţii deschise. Șeful statului au adus drrept argumente faptul că este toamnă, iar micii agricultori au nevoie să-și vândă produsele şi românii îşi fac în această perioadă aprovizionarea pentru iarnă.

Şeful statului a adăugat că vor fi făcute verificări, iar acolo unde se constată că acestea nu pot funcționa, vor fi luate măsuri mai dure.

„Aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, mai ales eu în deschiderea şedinţei de Guvern, şi am vorbit despre închideri de pieţe şi târguri, însă discutând mai în detaliu cu Guvernul am ajuns la concluzia că probabil că soluţia cea mai înţeleaptă ar fi să se închidă pieţele care sunt în spaţii închise şi să se lase să funcţioneze, dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise, fiindcă este toamnă.

Sunt mici agricultori care acum vor să vină să îşi vândă produsele. Este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă şi atunci pieţele în spaţii deschise, deci pieţele tradiţionale ţărăneşti vor rămâne deschise. Sigur şi aici trebuie respectate cu sfinţenie toate normele. Vor fi evident verificări şi acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai dure”, a declarat Klaus Iohannis vineri la Consiliul Judeţean Maramureş, întrebat de ce pieţele au fost închise, iar supermarketurile au fost lăsate deschise şi dacă nu îi e teamă că se vor aglomera astfel magazinele.

Citește și:

Creșele și after school-urile rămân deschise. Grădinițele și școlile se închid. Explicația lui Arafat

Premierul Orban: ”Unele terase s-au transformat în locuri de petrecere”

Premierul Ludovic Orban a explicat că, deși vor fi suspendate pieţele care funcționează în spaţii închise, primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul. În ceea ce priveşte funcţionarea teraselor, prim-ministrul a susţinut că unele terase s-au transformat în spaţii închise şi că în Bucureşti, în Centrul Vechi şi în Parcul Herăstrău, unele terase au devenit „locuri de petrecere”.

Citește și:

Gestul simplu care ne poate îmbolnăvi de COVID. Avertismentul lui Streinu-Cercel

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1