Jumătate din populația UE este imunizată împotriva COVID. România, penultimul loc în topul țărilor vaccinate

Ultima actualizare:

     România, penultimul loc în topul țărilor din UE vaccinateFoto: Getty Images
România, penultimul loc în topul țărilor din UE vaccinateFoto: Getty Images

Potrivit unei cercetări realizate de jurnaliștii de la AFP, jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19.

În total, 223,8 milioane de persoane din UE au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, o singură doză de vaccin după ce s-au vindecat de această boală sau un vaccin administrat într-o singură doză.

Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 13 au depăşit deja pragul de 50% de persoane vaccinate cu schemă completă, după modelul celor mai populate patru state din blocul european: Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).

Ţările din UE cu cele mai mari procente de populaţie complet vaccinată sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%). La polul opus se situează, la mare distanţă, Bulgaria (14%) şi România (25%), informează Digi 24.

Aproape 60% din populaţia din UE (59,5%) a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, acest procent reprezentând 265,9 milioane de persoane, conform Agerpres.

România: 5 milioane de persoane vaccinate

România a depășit sâmbătă pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. „Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, transmit autoritățile.

În România se folosesc vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Guvernul stabilise ca țintă imunizarea, prin vaccin anti-Covid-19, a cinci milioane de persoane până la 1 iunie. Ținta a fost atinsă cu două luni întârziere față de termenul stabilit de Guvern.

Ritmul vaccinării în UE este mai mare decât cel din SUA

Uniunea Europeană a depăşit de acum Statele Unite: la 1 august, americanii vaccinaseră cu schemă completă 49,7% din populaţia lor (comparativ cu 49,8% pentru UE) şi aveau 57,8% de persoane vaccinate cu cel puţin o doză (comparativ cu 59,3% pentru UE).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net