VIDEO Jumătate de tonă de cocaină, în cutii de banane, la un depozit de legume-fructe din Chiajna

cocaina-constanta.jpg

Un importator a anunţat autorităţile când a găsit cocaină în locul bananelor
foto: News.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în cutii de banane, la un depozit de legume-fructe din Chiajna, relatează Europa Liberă. Drogurile provin din Columbia, au fost aduse în Europa prin portul Anvers din Belgia, apoi marfa a intrat în ţară prin portul Constanţa şi a ajuns la depozit.

Potrivit unor surse judiciare, citate de romania.europalibera.org, importatorul a anunţat imediat autorităţile când a descoperit că a primit cocaină în loc de banane.

Drogurile au o puritate de 98%, fiind descoperite în 40 de cutii care ar fi trebuit să conţină banane, în realitate acestea fiind pline cu pachete de 10 şi 15 kilograme de cocaină. În acest moment, autorităţile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii şi cum a intrat în ţară fără un minim control la frontiere. 

Drogurile au o valoare de piață de 25 de milioane de euro

"La data de 26 iulie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.IC.O.T. – Structura Centrală, au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene. Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro. În cauză, se efectuează investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri", se arată în comunicatul autorităților.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul