Jocurile de noroc sunt grav afectate de pandemie. 20.000 de angajați riscă să fie concediați

Ultima actualizare:

    Sălile de jocuri de noroc respectă distanțarea fizicăFotografii:MaxBet
Sălile de jocuri de noroc respectă distanțarea fizicăFotografii:MaxBet

Industria jocurilor de noroc, care aduce statului anual 800 de milioane de euro, este grav afectată de pandemia de coronavirus. 20.000 de angajați, majoritatea studenți, riscă să fie concediați după ce noaptea sălile de jocuri au fost închise, iar încasările au scăzut la jumătate.

Primele semne ale unei crize economice în această toamnă au apărut deja. Unul dintre cei mai mari contribuabili - industria jocurilor de noroc - care aduce statului peste 600 de milioane de euro, se prăbușește.

Afacerile din această industrie România sunt la cel mai mic nivel din ultimele 12 luni! Vorbim despre o scădere de 55,9% a cifrei de afaceri, scădere care are două mari efecte: taxe imposibil de plătit pentru jumătate dintre operatorii licențiați și concedieri iminente.

Sălile de jocuri au fost închise în perioada stării de urgență. Și-au reluat activitatea în 15 iunie și funcționează în condiții sanitare speciale, cu program redus, doar până la miezul nopții.

Încasările au scăzut drastic, iar angajații se tem că-și vor pierde pierde jobul.

20.000 de salariați din industria jocurilor de noroc riscă să fie concediați

Jumătate din cei 45.000 de salariați sunt vizați de concederi. INS a calculat scăderea cifrei de afaceri, care afectează direct statul, pentru că industria jocurilor de noroc plătește nouă taxe.

"Din cei 250 operatori de jocuri de noroc existenți în România, cel puțin jumătate dintre ei nu au la ora actuală capacitatea să își achite taxele trimestriale de licențiere a aparatelor și riscă închiderea afacerii. Sunt taxe de ordinul sutelor de milioane de euro. Industria jocurilor de noroc este singura industrie cu evaziune fiscală 0. Nu cerem altceva decât program normal de funcționare, să putem susține economia și angajații”, a declarat Sorin Georgescu, președinte ROMSLOT.

Sorin Georgescu și Ioana Bazavan, director general MaxBet,spun că industria este în copals
Sorin Georgescu și Ioana Bazavan, director general MaxBet,spun că industria este în copals

Investitorii cer reguli mai puțin dure, având în vedere că la jocuri sau la casino vin oamenii singuri, fără familie, locurile sunt distanțate, astfel că nu ar exista riscul de infectare cu coronvirus.

Manager MaxBet: ”Sălile de jocuri de noroc prezintă cel mai scăzut risc de infectare”

”Deși nici un client nu a fost infectat cu virusul Covid-19, iar autoritățile medicale admit că sălile de jocuri de noroc prezintă cel mai scăzut risc de infectare cu virusul Covid-19, Executivul nu a luat în calcul solicitarea industriei pentru modificarea programului de lucru, în ciuda unor venituri mult mai mari pentru bugetul de stat. Industria are 45.000 de angajați, iar angajații ne întreabă în permanență dacă au locul de muncă pus în pericol. Sunt 20.000 de angajați care trebuiau să lucreze pe tura de noapte, dar sălile sunt închise noaptea. Cei 20.000 de angajați reprezintă o problemă majoră pentru stat în contextul în care sunt tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani. Pierderea locului de muncă pentru cei mai mulți dintre acești angajați e reprezentată de emigrare”, a declarat Ioana Bazavan, director general MaxBet România.

Și alte domenii pierd bani din cauza industriei căzute

Închiderea sălilor de jocuri de noroc înseamnă și o lovitură puternică pentru industria de real estate.

Și asta pentru că este al treilea mare jucător în închirierea de spații comerciale după magazine alimentare și farmacii.

La fiecare leu pe care industria jocurilor de noroc îl produce, industriile conexe, precum  horeca, it, securitate, generează 5 lei.

”Pe subiectul Covid-19 sălile de jocuri de noroc au două avantaje majore în comparație cu restaurantele, terasele și cluburi: slot machines înseamnă activitate solidară, tu și aparatul, fără prieteni, familie, amici. Al doilea avantaj: sălile sunt supravegheate video, deci în orice moment se poate realiza o o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine au intrat în contact angajații sau clienții”, atrag atenția cei din domeniu.

Scaunele sunt distanțate, iar aparatele sunt dezinfectate după fiecare jucător
Scaunele sunt distanțate, iar aparatele sunt dezinfectate după fiecare jucător

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net