Jandarmii au dus ajutoare celor afectaţi de viituri

j14-actu-5-2col.jpg

În localităţile prahovene Lapoş şi Sângeru oamenii au rămas fără agoniseala de-o viaţă
Citeste tot despre: 

Zeci de prahoveni au trimis ajutoare pentru familiile care au rămas fără agoniseala de-o viaţă în urma unor puternice viituri produse vineri în localităţile Lapoş şi Sângeru.

Oamenii de acolo au rămas, unii dintre ei, doar cu hainele pe care le purtau când a venit puhoiul. Timp de două zile, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Prahova a fost deschis un punct de colectare. Impresionaţi de drama sinistraţilor, zeci de prahoveni au venit să aducă ajutoare: ulei, zahăr, făină, mălai, bulion de roşii, paste, sare, conserve de carne, detergent de rufe, haine, prosoape, lenjerii de pat, pături sau mobilier.

Iar jandarmii au adus şi ei ajutoare şi au strâns şi bani. Luni, ajutoarele umanitare au fost distribuite. Pentru familia ai căror copii au fost înghiţiţi de ape, jandarmii au luat alimente pentru înmormântarea micuţilor.

j24-actu-6-2col-apropiat.jpg

În localităţile prahovene Lapoş şi Sângeru oamenii au rămas fără agoniseala de-o viaţă

Oamenii legii au mers şi în localitatea Berceni, unde au dat ajutoare familiilor care deţin cele 54 de gospodării afectate de inundaţii. Meteorologii au anunţat că vremea rea continuă până joi şi a fost emisă o informare de ploi abundente, vijelii, descărcări electrice şi grindină pentru toată ţara.

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureş şi local în Dobrogea şi Banat  este ”cod galben” până joi.

În sud-est, marţi, până la ora 6.00, este ”cod portocaliu” de ploi torenţiale, urmând a se înregistra până la 80 l/mp.

Prognoza pe două săptămâni arată că vor fi condiţii de precipitaţii în fiecare zi. După 8 iunie, vremea se va încălzi: se vor înregistra 30-32˚C în aproape toate regiunile. Pe Litoral, după 8 iunie vor fi în jur de 26˚C.

Loading...