Îşi vinde jucăriile ca să-şi ia haine groase

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un caz dramatic a fost scos la lumină de un tânăr din Mioveni, judeţul Argeş. Întâmplător, trecând pe stradă, acesta a zărit într-un gang din localitate, chircit de frig, un băieţel de 10 ani care îşi vindea jucăriile. Povestea copilului l-a îngrozit, fapt pentru care a cerut ajutorul oamenilor.

Adrian Ionuţ Maria e nevoit să se descurce singur la doar 10 ani. Nu e orfan. Din contră, ambii părinţi îi sunt în viaţă, dar sunt divorţaţi. Mai mult, băiatul şi fratele lui mai mic au în Mioveni şi o bunică. Se pare, însă, că cei doi copii îi cam „încurcă” pe adulţii care ar trebui să aibă grijă de ei.  Povestea puştiului s-a răspândit pe Facebook, după ce un tânăr l-a fotografiat pe acesta vânzându-şi jucăriile.


    Dacă doriţi să-l ajutaţi  pe Adrian, puteţi suna la  0348.457.100, numărul  de telefon al Serviciului  de Asistenţă Socială din  cadrul Primăriei MioveniFOTO: Facebook/ Silvan-DJ Ewi
Dacă doriţi să-l ajutaţi pe Adrian, puteţi suna la 0348.457.100, numărul de telefon al Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei MioveniFOTO: Facebook/ Silvan-DJ Ewi

«Mama a plecat, tatăl e alcoolic»

„Îşi vinde jucăriile ca să îşi cumpere haine de iarnă. Cam aşa procedează un băiat de 10 ani. L-am găsit în Mioveni, gangul de la dispensar (lângă Codimpex). Nu ştiu mare lucru despre el, a zis că părinţii sunt divorţaţi. Mi-a spus că vrea să îşi cumpere haine şi un zmeu”, a scris autorul fotografiei. Reporterii „Adevărul“ au contactat-o pe Laura Anton, o tânără de 32 de ani care stă vizavi de blocul în care locuieşte băiatul, pentru a se interesa de soarta lui. „Sunt doi fraţi. Cel mare, care-şi vinde jucăriile, are 10 ani, iar cel mic are 7 ani. Copilul trebuie ajutat, însă nu cred că ar fi o soluţie bună să li se dea bani părinţilor în ideea că aceştia îi vor cumpăra haine. Din câte ştiu, mama are unele probleme psihice, iar tatăl este alcoolic. Bunica îşi varsă des nervii pe băieţel. Am auzit-o de multe ori din stradă cum îl înjura“, a explicat Laura Anton.

Oficialii Primăriei Mioveni spun că-l monitorizează pe Adrian. „Din toamnă, el e încadrat ca şi copil cu cerinţe educaţionale speciale la o şcoală specială. Vine în weekend la Mioveni, la bunica sa maternă, într-un apartament cu două camere, unde mai locuiesc şi străbunica sa şi un frate al buncii. Bunica ne-a spus că nu se înţelege cu el, că l-a luat de multe ori din stradă. Mama băiatului a plecat din Mioveni cu concubinul. Tatăl e alcoolic şi stă în Vultureşti. Îi bătea pe copii când erau mici. Cred că şi din cauza bătăilor copilul are un temperament violent”, a precizat Ionela Niţu, şef Birou Asistenţă Socială în cadrul Primăriei Mioveni.

Băieţelul hrănit doar cu ciocolată a fost operat din nou

Gabriel C., băieţelul de 4 ani care cântăreşte 8 kilograme şi care se află în îngrijirea doctorilor de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, a mai trecut printr-o serie de proceduri medicale.


    Gabriel, alături de medicii de la  Spitalul de Copii „Sfânta Maria”  din Iaşi în care este îngrijit
Gabriel, alături de medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi în care este îngrijit

Profesorul Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, a povestit ieri cum a ajuns băieţelul, în urmă cu patru luni, în spitalul lor. “Gabriel a venit în spital cu o patologie destul de severă legată de tubul digestiv superior, cu vărsături incoercibile, cu o malformaţie la nivelul esofagului şi la începutul stomacului”, a explicat profesorul Burlea, citat de adevarul.ro.


    FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Potrivit medicului, după prima operaţie, Gabriel a necesitat perfuzii de nutriţie şi a fost supus la mai multe şedinţe de dilataţie esofagiană. „Luni am efectuat din nou, sub anestezie generală, dilataţia esofagiană până la 11 mm. La 11 mm de dilataţie, un copil poate să mănânce aproape normal”, a mai declarat Burlea.

„Sperăm ca între timp să nu mai aibă aspectul pe care îl are acum, de schelet îmbrăcat în piele, cu tulburări ale părului, ale unghiilor. Unul dintre secretele dietetice se numeşte ciocolata. Îi dăm ciocolată pentru că am văzut şi în literatura de specialitate: ciocolata are efect miraculos, în sensul că stimulează metabolismul. Este vorba despre ciocolată neagră, cu concentraţie mare de cacao. Îi dăm în cantităţi mici, fracţionat”, a conchis Marin Burlea. Copilul s-a născut cu probleme grave de sănătate şi până astă-vară a locuit cu familia. Din cauza problemelor grave de sănătate, familia nu a mai putut să aibă grijă de el şi a fost internat, de urgenţă, în Centrul de plasament “Sf. Andrei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net