ÎPS Teodosie, o nouă decizie controversată! Sfântul Haralambie, sărbătorit trei zile la Constanța

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Tomisului, IPS TeodosieSursă foto: Arhivă Click!
Arhiepiscopul Tomisului, IPS TeodosieSursă foto: Arhivă Click!

ÎPS Teodosie, cel care conduce Arhiepiscopia Tomisului, continuă să sfideze regulile impuse de pandemie. Arhiepiscopia Tomisului, condusă de IPS Teodosie, organizează, pe parcursul a trei zile, începând de marți, o serie de evenimente pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie, care includ o procesiune prin Constanța, precum și un concert.

Arhiepiscopia Tomisului a postat pe pagina de Facebook documentul semnat de primarul Constanței, Vergil Chițac, care își dă acordul pentru desfășurarea procesiunii programate miercuri. "Pentru că au apărut prin presă <<voci>> care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public", este mesajul Arhiepscopiei Tomisului, condusă de IPS Teodosie.

Programul anunțat de Arhiepiscopie, pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie

Marți, 9 februarie:

  • de la ora 16.30, , IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Haralambie” din localitatea constănțeană Viile;
  • de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), IPS Teodosie va participa la un Concert de pricesne susținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, 10 februarie:

  • de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Joi, 11 februarie:

  • de la ora 22.00, IPS Teodosie va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

ÎPS Teodosie este un contestatar vehement al măsurilor de siguranță în perioada pandemiei și nu de puține ori a sfidat autoritățile. 

În luna noiembrie, IPS Teodosie a contestat în instanță o decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență prin care erau interzise pelerinajele, astfel încât să poată fi organizat pelerinajul de Sfântul Andrei, informează Hotnews.ro.

De Crăciun, arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba în Catedrala Arhiepiscopală, cu participarea mai multor persoane, deși Constanța era în carantină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net