ÎPS Pimen, întâmpinat la Suceava de peste 400 de oameni. Ce au făcut unii credincioși în biserică

pimen1.jpg

Slujbă pentru Pimen la Suceava
Miercuri seara a fost ținută o slujbă în aer liber la mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava
Foto: Adevărul

Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, care s-a stins din viață în noaptea de 19 spre 20 mai, a ajuns miercuri seara la mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava, fiind întâmpinat de peste 400 de oameni. Majoritatea erau preoți și călugări, șefi de instituții publice, dar și oameni simpli care l-au apreciat și l-au iubit. Slujba s-a desfășurat în condiții speciale, însă nu au lipsit nici incidentele.

pimen2.jpg

Sicriul cu trupul ÎPS Pimen a fost adus la Suceava
Sicriul cu trupul lui ÎPS Pimen a fost adus în incinta mănăstirii în bătăi de clopote
Foto: Adevărul

Sicriul sigilat a ajuns în incinta mănăstirii în jurul orei 19.30, fiind preluat de persoane îmbrăcate în combinezoane și pus pe o masă amplasată în fața unei scene, relatează adevarul.ro. Ceremonia religioasă a început cu „Hristos a Înviat!” și a fost ținută de un sobor de preoți. Oamenii continuau să se adune, astfel încât cu greu mai puteau fi respectate regulile de distanțare socială.

Unii au sărutat sicriul și icoanele

pimen3.jpg

Câțiva oameni au apucat să sărute sicriul sigilat în care se află trupul ÎPS Pimen
Câțiva oameni au apucat să sărute sicriul sigilat cu trupul IPS Pimen
foto: Doxologia/Facebook

După slujbă, credincioșii au avut acces în biserică, în grupuri de 4-5 persoane, pentru a-și lua rămas bun de la ÎPS Pimen. Unii dintre ei au uitat că suntem în plină pandemie de coronavirus, și-au dat masca jos și au sărutat sicriul, alții au sărutat icoana sau crucea de lângă sicriu. În imaginile video transmise live din biserică, pe pagina de Facebook a portalului doxologia.ro, se poate vedea cum și copiii sărută sicriul. Ulterior, responsabilii bisericii au delimitat sicriul cu un cordon, pentru ca oamenii să nu se mai poată apropia.

ÎPS Pimen va fi înmormântat vineri la ora 12.00

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii”. „Trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinţia Sa şi l-a pregătit dinainte. În seara acestei zile (20 mai), sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade. Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, se arată într-un comunicat trimis de Mitropolia Moldovei.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1