Ion Țiriac, la 81 de ani. 10 lucruri pe care chiar nu le știai despre românul cu o avere de 1,8 miliarde de euro

ion-tiriac_1.jpg

Ion Țiriac, 81 de ani
foto: Adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Ion. Ion Țiriac. Unii îl contestă, majoritatea îl invidiază dar toți au auzit de el. Este unul dintre cei mai cunoscuți români, celebru peste tot în lume. Sâmbătă, 9 mai, împlinește 81 de ani și este emblema romănului realizat în viață.


Ion Țiriac s-a întors în România în 1990 și a început mai multe afaceri grupate mai târziu sub umbrela Ţiriac Holdings. La unele a renunțat pentru a se arunca în noi aventuri financiare iar acum are o avere estimată de specialiști la 1.8 miliarde de euro
1. La numai 9 ani, Ion Țiriac a rămâs orfan de tată și la 14 ani trebuia să se apuce angajeze pentru că mama sa, simplă muncitoare la Fabrica de Autocamioane din Brașov, avea un salariu modest.
2. Primul sport practicat de Ion Țiriac a fost tenisul de masă, însă nu a făcut carieră.
3. Primul sport în care a avut succes Ion Țiriac nu a fost tenisul de câmp. ci hocheiul. A fost jucător de națională între 1958 și 1964, prezent la CM din 1961, în Elveția și la JO de iarna din 1964, de la Innsbruck, Austria.
4. În total, în sportul care i-a adus bani și succes, tenisul de câmp, Țiriac a cucerit 40 de titluri, atât la simplu, cât și la dublu. De asemenea, a fost de nouă ori campion național.
5. Toată lumea știe că Ion Țiriac este un om dur, un adevărat om de afaceri. Puțini știu însă că el este și un foarte bun pedagog, mulți ani fiind antrenor de tenis, de sfaturile sale bucurându-se vedete ca Boris Becker, Steffi Graf, Marat Safin sau Goran Ivanisevic.
6. Ion Ţiriac a avut o bancă înfiinţată la începutul anilor ’90. În 2004 banca lui Ion Ţiriac s-a asociat cu HVB Bank Austria, care ulterior a fost cumpărată de grupul italian UniCredit. Potrivit zf.ro, după un deceniu, Ţiriac a avut opţiunea să-şi vândă partea (41%). În această tranzacţie, Ţiriac a fost marele câştigător pentru că a încasat pentru acţiunile lui între 700 şi 800 de milioane de euro.
7. Ion Țiriac a declarat că s-a simţit bogat pentru prima oară atunci când a intrat într-un restaurant şi nu i-a mai păsat de nota de plată. 
8. Ce înseamnă în opinia lui Țiriac să ai bani? ”Ai atâția bani câți poți să cheltuiești într-o zi”.
9. Izbucnirea epidemiei de coronavirus l-a găsit pe continentul african, în Namibia, la vânătoare, de unde a venit acum zece zile.
10. Ion Țiriac s-a autoizolat acum la domeniul de vânătoare de la Balc, unde potrivit unor surse din lumea afacerilor a anunțat că își va petrece și ziua de naștere.

FOTO Cum a petrecut Ion Ţiriac de ziua sa de naştere la Muzeul Prado din Madrid

Așa l-au vrăjit pe Țiriac singurele femei care i-au dăruit copii!

 

Loading...