Ion Iliescu va fi externat după intervenţia cardiacă

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu se simte bine după operaţia de pericardită hemoragicăfoto: arhivă Click!
Ion Iliescu se simte bine după operaţia de pericardită hemoragicăfoto: arhivă Click!

Vin veşti bune de la Institutul C.C. Iliescu privind starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Fostul preşedinteva fi externat vineri (5 aprilie) după operaţia prin care medicii i-au extras lichidul pericardic. Politicianul a fost internat de urgenţă în urmă cu patru zile după ce a acuzat dureri în zona inimii.

Ion Iliescu a primit undă verde de la medici să-şi petreacă weekend-ul acasă. Fostul preşedinte, în vârstă de 89 de ani, se pregăteşte de externarea de la Institutul C.C. Iliescu, spital unde s-a aflat în ultimele zile pentru o serie de investigaţii la inimă. Iniţial, politicianul a fost la un control la Spitalul Elias, unde obişnuieşte să-şi monitorizeze starea de sănătate, dar specialiştii au decis transferul lui de urgenţă la Institutul C.C. Iliescu cu diagnosticul pericardită lichidiană-tampondă cardiacă. Aceasta nu este însă singura intervenţie la inimă suferită de Ion Iliescu.

Ion Iliescu are probleme cardiace vechi

Problemele la inimă au început în 2005 pentru Ion Iliescu. Atunci, fostului şef de stat i s-au montat cinci stenturi. Doi ani mai târziu, Ion Iliescu a suferit, la Paris, o intervenție la artera coronariană, când i s-a adăugat un al șaselea stent pentru o mai bună circulație a sângelui. „Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute", preciza atunci Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a avut de tras şi în 2012. El a suferit o altă operaţie, de data aceasta la colon. Medicii de la Elias i-au cauterizat atunci un polip. 

Ion Iliescu a fost, din decembrie 1989, liderul FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, el a mai avut două mandate de preşedinte ales al ţării, între 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PDSR/PSD.

Citeşte şi:

Ion Iliescu rămâne la Terapie Intensivă. Care este motivul

Ion Iliescu, la Parchetul General, după ce a fost citat în Dosarul Revoluției

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net