Ion Iliescu, internat de urgență în spital. Fostul președinte a fost operat pe inimă

ion-iliescu.jpg

ion iliescu portret
Ion Iliescu rămâne internat la Elias
foto: arhiva Click!

Ion Iliescu se află internat la secția ATI de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Din primele informații, se pare că fostul președinte suferă de pericardită hemoragică și urmează să fie operat.

 

UPDATE: Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun, informează Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu".

"În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. C.C. Iliescu' cu diagnosticul de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun", precizează reprezentanţii spitalului, într-un comunicat.

UPDATE: „Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată.   Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard.   Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a spus cardiologul Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătății.

Fostul președinte Ion Iliescu ar urma să fie operat pe inimă, conform Antena 3. Potrivit primelor informații, diagnosticul este pericardită hemoragică, o acumulare de lichid la inimă, care se poate rezolva prin operație pe cord.

Ion Iliescu are montate 6 stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge, iar ultima dată a fost operat la Paris. Fostul președinte a ajuns la Institutul ”C.C. Iliescu” la recomandarea medicilor de la Spitalul Elias, unde Iliescu își face controlul periodic.

Ion Iliescu, primul președinte al României după Revoluție

Ion Iliescu a fost, din decembrie 1989, liderul FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, el a mai avut două mandate de preşedinte ales al ţării, între 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PDSR/PSD.

În decembrie 2018, fostul preşedinte a fost acuzat de crime împotriva umanităţii în dosarul Revoluției. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN).

Potrivit procurorilor, „prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.” Astfel, în urma acestor evenimente au rezultat 862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, dar și vătămări psihice.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • ion iliescu

    Ion Iliescu a ajuns marți dimineață, 17 aprilie, în jurul orei 09.00, La Parchetul General, unde a fost citat în Dosarul Revoluției. Conform DIGI24, ar urma ca fostul președinte să fie informat că pe numele său a fost începută urmărirea penală.

  • Fostul președinte Ion Iliescu este audiat în această dimineață la Parchetul Instanței Supreme în dosarul Revoluției, relatează corespondentul știrileprotv.ro. Acesta este citat în calitate de martor în acest dosar în care se fac cercetări pentru infracțiuni contra umanitatii