Ion Caramitru: ”Dacă iubiți teatrul, nu cereți banii înapoi pe bilete. Ne-ați ajuta să mergem mai departe”

Ultima actualizare:

    Ion Caramitru spune că banii veniți din spectacole sunt folosiți pentru plata uitilităților și a tinerilor actori Foto: adevarul.ro
Ion Caramitru spune că banii veniți din spectacole sunt folosiți pentru plata uitilităților și a tinerilor actori Foto: adevarul.ro

Un apel disperat către români vine din partea actorului Ion Caramitru. Acesta le cere oamenilor care și-au cumpărat bilete la spectacolele anulate să revină . ”Dacă iubiți teatrul, nu cereți banii înapoi pe bilete”, a spus directorul Teatrului Național București (TNB).

Suspendarea spectacolelor TNB și a celorlalte activități culturale cu public, pentru o perioadă de timp, pare să se prelungească dincolo de 31 martie.

Artiștii spun că nu face decât să antreneze efecte dramatice și în plan financiar, riscând să provoace colapsul instituției.

”În fiecare zi în care nu se joacă, teatrul pierde sume considerabile. Acestea sunt destinate funcționării instituției, plăților de utilități, întreținerii clădirii și, nu în ultimul rând, pregătirii și producției de noi spectacole, onorării drepturilor de autor și plății colaboratorilor externi, în mare majoritate tineri actori”, spun reprezentanții TNB, într-un comunicat de presă.

Spectacolele anulate vor fi reprogramate

Din aceeași sursă aflăm că toate spectacolele anulate din perioada de criză vor fi reprogramate, biletele deja cumpărate rămânând valabile.

Spectatorii care își pot permite să aibă răbdarea de a se reîntâlni la o dată ulterioară cu actorii preferați și cu spectacolele sunt rugați să nu ceară rambursarea biletelor cumpărate la spectacolele amânate din cauza epidemiei de coronavirus.

În felul acesta ajută teatrul să-și poată desfășura activitatea de repetiții și de pregătire a unor noi premiere,dincolo de ușile închise temporar pentru public.

Ion Caramitru: ”Nu pretindeți acum rambursarea banilor”

„Mă adresez spectatorilor fideli ai Teatrului Național din București, mă adresez celor îndrăgostiți de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea de a lua în calcul ideea de a nu pretinde acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece Teatrul Național se obligă să reprogrameze aceste spectacole atunci când vom avea posibilitatea sa o facem. Și biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ceea ce se întâmplă astăzi în țară și, în mod expres, în sălile de spectacol. Teatrul Național trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole, pentru că noi am ajuns la performanța de a programa în avans cu aproape două luni spectacolele noastre, pentru ca oamenii să își cumpere bilete din timp. Ar fi mult mai folositor pentru noi dacă ați accepta această... să-i spunem convenție și gest de solidaritate. Pentru că ne-ați ajuta imens în a putea, în mod firesc, să ne ducem mai departe activitatea. Este foarte complicat să dăm înapoi, zi de zi, încasările pentru aproape 1.400-1.500 de spectatori pe care-i aveam în fiecare zi. Noi vom fi cei care vă vom mulțumi încă o dată cu o plecăciune până la pământ”, a transmis Ion Caramitru.

O parte a publicului din Ungaria a decis să nu mai solicite banii pe biletele de la concertele şi spectacolele de teatru amânate sau anulate, cu scopul de a susţine mediile culturale încercate de epidemia de Covid-19, scrie Le Figaro, potrivit news.ro. Inițiativa a venit din partea unui cetățean, pe Facebook, și a avut un real succes.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net