Iohannis, operat la umărul distrus la tenis

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a scris, ieri, pe Facebook că se simte bine şi că astăzi revine la Palatul CotroceniFoto: Arhiva personală
Klaus Iohannis a scris, ieri, pe Facebook că se simte bine şi că astăzi revine la Palatul CotroceniFoto: Arhiva personală

Pasiunea pentru sportul alb l-a adus pe Klaus Iohannis (56 de ani) pe masa de operaţie. Preşedintele a fost operat ieri la articulaţia umărului drept, pe care, se pare, şi-a distrus-o în timpul partidelor de tenis. Astăzi, însă, şeful statului se întoarce la muncă.

De abia sosit, duminică, de la Timişoara, unde a participat la un eveniment legat de diaspora, ieri dimineaţă, preşedintele s-a prezentat la Spitalul Militar „Carol Davila” din Capitală, unde era programat pentru o operaţie la umărul drept. Mai exact, medicii i-au făcut lui Klaus Iohannis o artroscopie, adică o intervenţie minim invazivă, prin care instrumente chirurgicale subţiri sunt introduse prin două sau trei incizii mici în umăr. Astfel, medicul examinează umărul printr-un instrument cu fibră optică, conectat la o cameră video (artroscop). Specialiştii de la „Militar” au anunţat, la scurt timp de la finalizarea intervenţiei, că aceasta a decurs bine, iar „starea de sănătate a preşedintelui României este foarte bună”.

Potrivit medicilor, Iohannis a fost operat de impingement subacromial drept, bursită subacromială dreaptă şi leziune de tendon. Mai precis, din cauza mişcărilor repetate de ridicare a braţului, umărul are de suferit şi apare impingementul. Adică, partea superioară a omoplatului (acromionul) presează ţesuturile moi (tendoanele coafei rotatorii) şi face compresie asupra bursei subacromiale (o perniţă plină cu lichid aflată sub acromion). Acest lucru poate duce la bursite ce provoacă durere. Potrivit medicilor, această afecţiune se întâlneşte cel mai des la sportivii care folosesc braţele ridicându-le deasupra capului, cum e cazul sportului preferat al preşedintelui, tenisul.

Băsescu, două operaţii în timpul mandatului

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a ajuns, în mai 2006, la cuțit din cauza unei hernii de disc. Intervenția a fost efectuată de medicii austrieci de la Clinica AKH din Viena. Potrivit specialistului care l-a operat pe Băsescu, hernia pe care acesta o avea provocase probleme neurologice, președintele nemaiavând sensibilitate în partea inferioară a corpului din cauza tasării nervilor. În septembrie 2007, Băsescu a fost din nou supus unei operații, de data aceasta de tiroidă. Intervenția s-a făcut la Spitalul Militar Central.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net