Iohannis consultă Parlamentul despre întrebarea de la referendumul din 26 mai

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis provoacă Parlamentul la o dezbatere despre justiția în România
Klaus Iohannis provoacă Parlamentul la o dezbatere despre justiția în România

”Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului pe justiție”, a declarat ieri președintele României Klaus Iohannis. Cel mai important om din stat a avertizat Guvernul Dăncilă ca până la referendumul din 26 mai, să nu modifice legile din acest domeniu prin Ordonanță de Urgență

Iohannis a făcut un rechizitoriu foarte dur al modului în care cel mai mare partid din România conduce țara. ”PSD guvernează prin ordonanţe de urgenţă în zona justiţiei, în zona politicii penale a statului român. Or, acest lucru nu se poate tolera mai departe. Economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD, dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiţiei nu se termină, nu se mai termină, un asalt constant, continu, care a început cu ordonanţa 13 care a scos sute şi sute de mii de români în stradă, acea ordonanţă 13 prin care pesediştii au vrut dintr-o lovitură să scape de justiţie, să-şi albească dosarele, au vrut atunci să dea amnistie şi graţiere. Tema nu numai că nu a fost abandonată de PSD, este păstrată în continuare şi în continuare pesediştii îşi doresc amnistie şi graţiere pentru corupţi. Ceastă temă trebuie clarificată. Eu nu pot să accept să existe amnistie şi graţiere pentru corupţi”, a afirmat Klaus Iohannis.

Consultarea populară este valabilă dacă la acesta participă cel puţin 30 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25 la sută din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net