Invazia de ciori ne îmbolnăveşte!

Ultima actualizare:

    Băncile sunt pline  de excremente de la  ciorile care și-au stabilit  aici cartierul general
Băncile sunt pline de excremente de la ciorile care și-au stabilit aici cartierul general

Pe vremuri era principala arteră de promenadă. Ar fi şi acum dacă şi autorităţile ar sprijini această activitate. Bătrânul bulevard al Castanilor din Ploieşti este invadat de ciori.

Păsările şi-au făcut cuiburi printre ramurile arborilor, iar mizeriile de pe bănci sau trotuare îi determină pe amatorii de plimbări şi relaxare să ocolească zona. “Evităm zona. De aici încolo miroase a coteţ de păsări. Nu mă deplasez mai în sus. Aici e mai puţin. Cândva veneau de la Primărie şi mai spălau canapelele, acum au uitat. Arată mizerabil. Afară de asta, mai spălau şi trotuarele, acu’ dacă nu plouă nu le mai spală nimeni. Miroase groaznic. E un focar de infecţie. Se mai joacă copiii, dau mingea pe jos, pun mâna pe ea...”, ne-a declarat Ilie Şandor.

Găinaţul afectează  inclusiv vopseaua  de pe caroseriile  maşinilor
Găinaţul afectează inclusiv vopseaua de pe caroseriile maşinilor

De ani de zile, ciorile creează mari probleme nu numai celor care vor să se plimbe şi nu au unde să se aşeze pe bancă, dar şi celor care locuiesc în zonă. Aceştia din urmă se vaită că maşinile sunt pline de găinaţ care “atacă” vopseaua. În trecut, s-a încercat distrugerea cuiburilor, ciorile au fost alungate cu un aparat care ţiuia. S-a luat legătura şi cu specialişti de la Muzeul Antipa. În zadar, însă.  

“Cunoaştem această problemă încă din anii precedenţi, însă nu putem interveni prin a acţiona asupra acestor păsări întrucât ele sunt protejate prin legislaţia europeană”, a declarat Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Gospodărire Urbană din Ploieşti.

Una peste alta, cum ciorile sunt protejate prin lege, ploieştenilor nu le mai rămâne de făcut decât să ocolească bătrânul bulevard şi să se relaxeze în alte zone. 

Situaţie similară şi în Bucureşti

Click! v-a prezentat pe larg dezastrul făcut de ciori şi porumbei în Parcul Cişmigiu. Locurile de joacă pentru copii şi băncile sunt pline de găinaţ, iar angajaţii Administraţiei Parcurilor (ALPAB) nu mai fac faţă avalanşei de „noroace”.

«Nu e cazul să vă panicaţi!»

Medicul veterinar  Daniel Lescai
Medicul veterinar Daniel Lescai

Potrivit medicului veterinar Daniel Lescai, excrementele de cioară nu sunt periculoase, iar ploieştenii nu au motive de panică. „Doar dacă le mănâncă ne putem gândi la vreun efect secundar. În rest, nu se întâmplă nimic dacă îţi pică «norocul» în cap sau pe haine, că nu sunt excremente de extraterestru, să dea gaură. Îngrijorarea e exagerată. Poate am vrea, noi, oamenii, să nu mai rămână nimic viu ca să trăim noi sănătoşi”, ne-a transmis specialistul, uşor amuzat de situaţie. Chiar dacă stai pe banca plină de găinaţi, respiri aerul din parc, sau copiii tăi se joacă în nisipul în care, să zicem, au ajuns excremente de cioară, poţi sta liniştit. Microorganismele nu pot rezista factorilor de mediu, iar impactul e mult redus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net