Învăţătorul i-a rupt urechile că nu a ştiut lecţia

Ultima actualizare:

    Alexandra are nevoie de  câteva zile de îngrijiri medicale (FOTOGRAFII: SIMONA VOICU)
Alexandra are nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale (FOTOGRAFII: SIMONA VOICU)

Scandal la o şcoală din Vaslui! Un învăţător este acuzat de rudele unei fetiţe de clasa a III-a că a bătut-o în timpul orelor de curs. Dascălul neagă acuzaţiile, dar unii elevi povestesc că au fost ameninţaţi de învăţător ca să-şi „ţină gura".

Alexandra are 9 ani şi este crescută, de la vârsta de doi ani, de o mătuşă, după ce părinţii au plecat să muncească în străinătate. Miercuri, micuţa a venit speriată de la şcoală, dar nu a vrut să-i povestească femeii ce a păţit. Aceasta a rămas şocată însă când a început să-i pieptene părul. Alexandra avea răni la ambele urechi şi sângera. Speriată, a dus-o pe fată la spital, unde medicii au stabilit că micuţa a fost agresată şi că are nevoie de patru zile de îngrijiri medicale.

simeon stalpnicul png

Aurel Ţarălungă spune că fata minte

simeon stalpnicul png

Fata, elevă în clasa a III-a la Şcoala Deleşti, din comuna Cozmeşti, le-a povestit că a fost pedepsită de învăţător pentru că nu a ştiut să răspundă la câteva întrebări. Ea a spus că a fost lovită peste faţă şi trasă de urechi, până a ajuns să sângereze. Alexandra a spus însă că şi alţi colegi de-ai ei au fost bătuţi, în trecut, când nu au ştiut lecţia. Florina Gache, mătuşa fetei, a mers glonţ la şcoală să ceară socoteală pentru comportamentul dascălului.

"Pur şi simplu a ridicat-o de urechi, până sus. Eu cum pot să-l las să-l bată pe copilul asta? Din proşti şi handicapaţi nu ii mai scoate", a spus, revoltată, femeia. Învăţătorul Aurel Ţarălungă, care mai are doi ani până la pensie, neagă acuzaţiile, spunând că, de fapt, ar fi victima unei răzbunări. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vaslui, care au declanşat o anchetă în acest caz, spun, însă, că i-au găsit pe elevii de la clasa învăţătorului timoraţi, unii dintre ei recunoscând că au fost ameninţaţi că vor fi lăsaţi repetenţi dacă vor spune ce s-a întâmplat.

"Gestul învăţătorului este incalificabil. Conducerea şcolii urmează să convoace comisia de disciplină", a spus Doru Balan, inspectorul general adjunct al ISJ. Mătuşa Alexandrei a depus plângere împotriva învăţătorului Aurel Ţarălungă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net