Învaţă să utilizeze computerul la 80 de ani

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Maria (78 de ani) e interesată de Facebook, Tudor (76 de ani) vrea să cunoască „tainele” Skype, iar Vasile (80 de ani) este fan YouTube. Ei sunt cursanţi ai unui proiect prin care pensionarii clujeni învaţă gratuit să folosească un computer.

Niciodată nu e prea târziu! Maria Mureşan se numără printre cei 30 de pensionari care participă la cursurile „IT4Seniors”. Acestea sunt gratuite şi durează 10 ore, fiind împărţite în cinci sesiuni a câte două ore. O companie privată pune la bătaie sala, aparatura şi profesorii, adică IT-işti voluntari, scrie adevarul.ro. Seniorii sunt învăţaţi să utilizeze programe precum Google, Facebook, Skype, dar  şi noţiuni privind aplicaţiile online banking, plăţi facturi ori shopping online.

„Nu ştiu cum să trec de pe internet pe Facebook sau cum să anulez, de exemplu, un prieten. Am cont de Facebook, dar nu prea vorbesc pe el, mai degrabă urmăresc pagini de reţete”, spune, timidă, Maria Mureşan (78 de ani). 

7-act-sala-8989654545.jpg

pensionari, cursuri, computer, cluj
Seniorii, ochi şi urechi la profesor

Pe calculatorul din faţa lui Tudor Cristian (76 de ani) se exersează lecţia de Skype. „Am copiii în Australia şi cu ei mai discut. E mai uşor aşa, fiindcă îi vezi la faţă”, se confesează Tudor. El nu este un fan Facebook şi nici nu are cont: „Dacă mergi la un restaurant, vine o pereche şi primul lucru pe care-l face este să pună telefoanele pe masă. Nu mai discută nimic unul cu altul”. 

Cornelia (72 de ani) şi soţul ei, Vasile Micuşan (80 de ani), au venit la curs cu laptopul propriu. „Am instalat internetul, dar nu-l folosesc, că nu ştiu”, recunoaşte Cornelia. Soţul ei, Vasile, este fan YouTube, întrucât poate asculta muzică uşoară, dar şi cântăreţi din generaţia Lucreţiei Ciobanu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5