Inundaţiile au afectat 35 de judeţe. Guvernul cere bani de la UE pentru despăgubirea zonelor calamitate

Ultima actualizare:

    Inundațiile au distrus într-o clipă agoniseala oamenilor, victimele lăsând în urmă tot pentru a-și salva viața
Inundațiile au distrus într-o clipă agoniseala oamenilor, victimele lăsând în urmă tot pentru a-și salva viața

După cinci zile de inundații majore, în care miniștrii Guvernului Dăncilă nu au fost decât în treacăt pe teren pentru a vedea dezastrul făcut de ape, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a făcut bilanțul dezastrului. Potrivit news.ro, demnitarul a declarat că au fost afectate 35 de județe, dar că situația s-a stabilizat. Cât despre ajutoare, acestea nu vor veni de la Guvern, ci de la UE

Carmen Dan a anunțat că a discutat cu comisarul european Corina Creţu, despre posibilitatea activării mecanismului fondului de solidaritate al Uniunii Europene în cazul României. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că prăbușirea podului de cale ferată din comuna Budila, judeţul  Braşov, în urma inundațiilor ar fi putut produce o tragedie.

”Unul dintre cele mai importante efecte este prăbuşirea podului de cale ferată. Putea fi o tragedie dacă trecea un tren”, a povestit Arafat.

"Situaţia s-a stabilizat, am terminat etapa de intervenţie pentru salvarea vieţilor, acum acţionăm pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor. Suntem după o perioadă lungă de luptă, vârful de intensitate a fost sâmbătă, când au fost şi codurile roşii de inundaţii(…) O arie foarte mare şi o încercare foarte grea pentru autorităţi”, s-a plâns Carmen Dan, duminică seară într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul de Interne a anunțat că nu mai sunt localităţi izolate şi că luni va prezenta premierului Viorica Dăncilă un bilanţ al pagubelor. Deocamdată, potrivit ministrului Carmen Dan, până luni dimineață au fost evacuate din locuințe 138 de persoane

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net