Între 2.300 și 7.000 de euro. Atât costă vindecarea unui pacient infectat cu coronavirus

ambulanta.jpg

Cadre medicale in combinezoane
Lupta împotriva COVID - 19 e costistoare
Foto: Inquam Photos

Tratamentul unui pacient cu coronavirus, care a fost vindecat, costă, în medie, 11.200 de lei (2.300 de euro), dar s-a ajuns până la 7.000 de euro, în cazul unui pacient internat la Cluj, după cum arată prefectul judeţului, Mircea Abrudean. Costurile ar putea fi uşor acoperite cu sutele de amenzi care se dau zilnic pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, spune că este greu de dat un răspuns punctual privind costul tratamentului pentru COVID – 19, fiindcă depinde de foarte mulţi factori. „O medie la cei vindecaţi până în prezent ajunge la 11.200 lei/pacient vindecat (aproximativ 2.300 de euro – n.r.). Un cost maxim de 33.800 de lei (circa 7.000 de euro – n.r.) a fost înregistrat la un pacient vindecat”, explică Abrudean. 

În judeţul Cluj au scăpat de SRAS – CoV – 2, până marți, 46 de persoane, ceea ce înseamnă că pentru aceste persoane s-au cheltuit în jur de 105.000 de euro.  De asemenea, o altă cheltuială o reprezintă kit-ul de testare, în valoare de 150 de lei, menționează prefectul.     

Amenzi de 93.000 de euro în 24 de ore

Sumele cheltuite cu tratamentul bolii ar putea fi acoperite uşor din amenzile care se dau în fiecare zi pentru încălcarea ordonanţelor militare. „În ultimele 24 de ore au fost constatate 185 de contravenţii, valoarea sancţiunilor fiind de peste 446.786 de lei (93.000 de euro – n.r.). Majoritatea amenzilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei conform ordonanţelor militare în vigoare”, adaugă prefectul. 

 

Loading...

Citește și

  • Criza economică declanşată de criza de sănătate i-a luat pe români pe nepregătite în ceea ce priveşte bugetul personal. Circa 60% dintre români nu reuşesc să economisească nimic din ce câştigă, în timp ce doar 34% pun deoparte cu regularitate o parte din venit, arată un sondaj. Acum, economiştii estimează că circa două milioane de români ar putea rămâne fără joburi, din cauza pandemiei.

  • ambulantier echipat langa o ambulanta

    În 22 mai s-au împlinit două luni de la primul deces provocat de coronavirus în România. Sâmbătă, 4 iulie, bilanțul deceselor a ajuns la 1.731, iar numărul zilnic al îmbolnăvirilor se menține crescut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1