Internări blocate la cea mai mare maternitate din ţară

Ultima actualizare:
Șefii Maternității “Panait Sârbu” contestă oprirea internărilor
Șefii Maternității “Panait Sârbu” contestă oprirea internărilor

În timp ce Spitalul “Grigore Alexandrescu” este paralizat de bebeluşi care vin cu suspiciune de stafilococ auriu, iar 13 micuţi au diagnosticul confirmat, şefii de la Maternitatea “Panait Sârbu” spun că nu au nici o vină. În ochii lor nu contează că 11 salariaţi sunt purtători ai bacteriei.

A început ca o ploicică, a urmat o torenţială şi acum este uragan. Aşa poate fi rezumată situaţia de la Maternitatea “Panait Sârbu”, fostă Giuleşti, cea mai mare instituţie de acest fel din Bucureşti, deci din România. În total sunt 14 cazuri confirmate şi 4 în lucru. La Camera de Gardă a Spitalului “Grigore Alexandrescu” s-au mai prezentat joi încă doi copii cu posibile infecţii.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au decis joi, sistarea internărilor la Maternitatea Giuleşti, după ce 11 angajaţi au fost confirmaţi ca purtători de stafilococ auriu. În acest moment toate maternităţile din Capitală sunt controlate de Direcţia de Sănătate Publică. Reacţia reprezentanţilor maternităţii incriminate? ”Nu pot să spun că există vreun vinovat pentru că nu am depistat încă unul. Personalul depistat cu stafilococ, nici unul nu este bolnav, nu am avut nici un caz clinic de îmbolnăvire. Aşa s-au depistat, li s-a spus să ia tratament”, a declarat la digi24.ro, doctorul Doru Pană, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale.

«Măsurile DSP sunt pripite»


    Șefii Maternității “Panait Sârbu” contestă oprirea internărilorFoto: Inquam Photos
Șefii Maternității “Panait Sârbu” contestă oprirea internărilorFoto: Inquam Photos

Măsurile DSP sunt susţinute de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. ”Maternitatea Giuleşti nu va fi închisă, sistarea internărilor fiind o măsură suficientă, deoarece, în cazul închiderii maternităţii, pacienţii internaţi în acest moment ar trebui transferaţi în alte spitale şi ar exista riscul ca şi bacteriile să ajungă şi în alte spitale”, a afirmat vineri, conform digi24.ro, ministrul Sănătăţii. Aceasta s-a declarat “surprinsă” de declaraţiile purtătorului de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, care a negat existenţa infecţiilor. Reprezentanţii maternităţii nu se lasă, şi vineri, într-o conferinţă extraordinară, au catalogat drept “pripite” măsurile DSP. ”Decizia de interzicere a internărilor s-a luat fără a se aştepta rezultatul analizelor probelor luate din spital, doar pe baza unor presupuneri (…)”, se apără managerul Dinu Florin Albu.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net