Întârzieri de 40-50 de minute la decolarea de pe Otopeni, întrucât este nevoie de degivrare

Ultima actualizare:

    Pistele Aeroportului Otopeni sunt acoprite de gheaţăfoto: news.ro
Pistele Aeroportului Otopeni sunt acoprite de gheaţăfoto: news.ro

Aeronavele care decolează, sâmbătă, de pe aeroporturile din Capitală au întârzieri de 40-50 de minute, întrucât este nevoie de desfăşurarea operaţiunilor de degivrare, spun reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti spun că, sâmbătă dimineaţă, se operează normal zborurile şi că s-a intervenit constant cu utilajele, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună."Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărteaza prin degivrare, care se efectuează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare. Acesta este motivul pentru care apar întârzieri, la decolare, de 40-50 de minute", spun reprezentanţii CNAB.Ei le recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport, având în vedere că ploaia îngheţată afectează şi şoselele.

Ce înseamnă degivrare

Degivrarea aeronavelor este obligatorie pentru siguranța zborului. Această se efectuează cu pasagerii la bord, pentru că timpul dintre finalul degivrarii și decolare să fie cât mai scurt. Dacă, până la decolare, se depune din nou strat de gheață sau zăpadă, degivrarea se reia.În condițîi de freezing rain, când stratul de gheață format pe aeronavă este substanțial, degivrarea este mai dificilă și se face de regulă în două treceri. Pilotul comandant răspunde de siguranță zborului, inclusiv a pasagerilor și echipajului, și nu va decola dacă aeronava nu este bine degivrată. Pe aeroportul Henri Coandă acționează patru agenți de handling autorizați (inclusiv pentru degivrare), fiecare fiind în relațîi contractuale directe cu operatorii aerieni pe care ii deservesc. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net