Incredibil! Un alt caz cu probleme la Spitalul ”Sfântul Spiridon” Iași

Ultima actualizare:

    Neglijența ar fi cauza decesului unui alt bărbat internat la Spitalul ”Sântul Spiridon” din Iași foto: arhivă Click!
Neglijența ar fi cauza decesului unui alt bărbat internat la Spitalul ”Sântul Spiridon” din Iași foto: arhivă Click!

Un caz tras parcă la indigo, la Spitalul Sfântul Spiridon” din Iași a ieșit la iveală după ce ziarul Click! a publicat povestea lui Iosif Petraru, pacientul de 81 de ani care s-a internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă” și a murit, după o lună de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. De această dată, un bărbat de 78 de ani a ajuns la urgențe cu fractură de femur și a murit după o lună și jumătate, pe 4 februarie 2019, cu escară de grad 4 și șoc septic.

Incredibila poveste începe pe 22 decembrie 2018, când Ioan Codreanu (78 de ani) a fost adus de familie la spital cu fractură de femur.

Ca și în cazul lui Iosif Petraru, starea de sănătate a pacientului a început să se deterioreze la 5 zile de la internare. Pentru că a prins perioada Sărbătorilor de iarnă bărbatul a fost supravegheat de un medic rezident. Familia spune că  personalul medical nu ar fi avut prea multă grijă de pacient și acesta a intrat în comă după ce a făcut insuficiență renală și glob vezical. A fost dus la Terapie Intensivă unde și-a revenit după ce medicii au decis să îi facă dializă. A fost mutat din nou în Secția de Ortopedie unde a fost operat, însă după alte câteva zile starea lui de sănătate s-a înrăutățit și a ajuns din nou la Terapie Intensivă cu insuficiență respitarorie. ”Suferea și de astm bronșic și avea și o afecțiune la inimă, însă medicii nu au ținut cont de aceste probleme. I-au dat doar tratamentul și atât”, a declarat pentru Click! fiica bărbatului.

Familia spune că a anunțat verbal conducerea spitalului și chiar au început să se miște lucrurile, însă, pe 4 februarie, bărbatul a murit.

”A fost de trei ori pe secția de Terapie Intensivă. Acolo era bine, însă atunci când era coborât pe salon starea lui se înrăutățea. Este clar vorba despre neglijență pentru că nu era toaletat așa cum trebuie. Îl găseam de fiecare dată murdar”, a mai spus fiica bărbatului. 

Iar în ceea ce privește diagnosticul de pe certificatul de deces, referitor la escara de grad 4, femeia a mai spus că tatăl ei nu a stat numai imobilizat la pat și că bolnavul se ridica pe marginea patului și chiar a făcut câțiva pași prin salon cu ajutorul unui cadru.

Familia a transmis că până în acest moment nu a anunțat autoritățile cu privire la această situație, însă va face o plângere la Colegiul Medicilor.

Anchetă în cazul lui Iosif Petraru

Sunt anchete pe toate planurile, în cazul lui Iosif Petraru, bărbatul care s-a internat cu diagnosticul  „tromboză venoasă profundă” și a murit, după o lună de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. Ziarul Click! a prezentat pe larg tragedia.

 La spital și la Colegiul Medicilor au fost întrunite comisii de cercetare, iar poliția a început cercetările in rem pentru ucidere din culpă.

Managerul Spitalului Sfântul Spiridon a transmis că deja a început să facă verificări în cazul prezentat de ziarul Click!

Managerul Spitalului: ”S-a întrunit comisia de etică”

”Deja facem cercetări. Este și comisia de etică a spitalului și o comisie formată din specialiști din toate secțiile pe unde a trecut pacientul respectiv și analizăm foarte obiectiv cazul”, a transmis managerul Ioan Bârliba pentru ziarul Click!. După ce, în urmă cu două zile ne-a anunțat că s-a autosesizat și a cerut un raport despre această situație.

Familia bărbatului a fost anunțată despre începerea anchetei . Cazul este cercetat și de Colegiul Medicilor care deja a analizat aceasta situație într-o comisie întrunită miercurea trecută . Poliția face cercetări pentru ucidere din culpă, iar Ministerul Sănătății a transmis că are în vedere acest caz și că sesizează Direcția de Sănătate publică din Iași.

Alte cazuri de malpraxis la spitalul "Sf. Spiridon" din Iași

Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a fost în centrul atenţiei în ultima perioadă. potrivit presei locale, În urmă cu aproximativ un an, unul dintre cei mai renumiţi chirurgi din Moldova a fost acuzat de malpraxis . Familia unui pacient bolnav de cancer spune că medicul l-a operat greşit.

În octombrie 2017 tot la Spitalul Sf. Spiridon  a fost declanşată o anchetă după ce un bărbat a murit în urma unei intervenţii chirurgicale minore. Pacientul ar fi contactat o infecţie intraspitalicească. Bărbatul suferea ed diabet, iar după operaţie medicii ar fi lăsat rana deschisă pentru a vedea dacă se vindecă.

În iunie 2016, un bărbat din județul Botoșani, Petru Horodnicu, a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon". Pacientul for operat pe 11 martie,  la pancreas, în Clinica de Chirurugie III a unității medicale, iar după trei săptămâni de spitalizare a fost. Potrivit rudelor, la o săptămână de la revenirea la domiciliu, botoșăneanul în vârstă de 63 de ani a început să se simtă foarte rău. Analizele medicilor au arătat că bolnavul este infectat cu bacteria Klebsiella. Pacientul a revenit la Iași, în clinica în care a fost operat inițial și, după o reintervenție de distrugere a infecției, a făcut septicemie și a murit.

În anul 2015, un profesor universitar a murit la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi după ce a fost transferat de la Institutul Parhon. Familia a cerut DSP Iaşi şi Colegiului Medicilor să ancheteze cazul susţinând că pacientul nu a primit îngijirile necesare.

Spitalul "Sfântul Spiridon", în planul de control al Ministerului Sănătății

Spitalul ”Sântul Spiridon” din Iași este una dintre unitățile medicale din România care au fost cuprinse, încă din luna octombrie 2018, într-un program al planului de de control al anului 2019. În urmă cu aproape o lună, ministrul Sănătății Sorina Pintea declara, în timpul unei vizite la Iași, că nu este mulțumită de ce a găsit acolo.

 ”Am constatat anumite aspecte şi am prelungit durata controlului pe acele aspecte punctuale . Se lucrează încă la raport. Eu personal vreau să vă spun că nu sunt foarte mulţumită de activitate ” a declarat Sorina Pintea la 19 februarie 2019

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net