Începe testarea COVID în farmacii

test-rapid-covid.jpg

test anti Covid-19
Farmaciștii care vor participa la program vor fi instruiți

În curând, va începe testarea Covid în farmacii, a anunțat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Acest lucru va fi însă posibil cu respectarea unei reguli: acestea să dispună de spații corespunzătoare testării.

Testare Covid în farmacii. Declarații Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, la Timişoara, că, pentru a accelera procesul de identificare a noilor cazuri de coronavirus în rândul populaţiei, se vor putea face teste de COVID 19 şi în unele farmacii. 

”Ordinul va veni să clarifice nevoia de circuite din farmacii, iar farmaciile care vor testa vor fi acelea care vor putea asigura un spaţiu corespunzător testării, aşa încât să fie redus la minim riscul de transmitere a infecţiei. Testele sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică”, a declarat ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, la Timişoara.

Când începe testarea

Ioana Mihăilă a anunţat, miercuri, că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar urma să fie publicat în această săptămână, iar apoi să fie livrate testele farmaciilor care şi-au arătat disponibilitatea.

Kiturile de testare vor fi livrate gratuit, iar farmaciile şi-ar putea fixa un cost de testare. Farmaciștii care vor face recoltările vor parcurge, înainte, un instructaj.

 

Loading...