Începe concursul pentru jandarmi. S-au înscris peste 2.000 de tineri

tineri-jandarmi-concurs.jpg

Peste 2.000 de tineri dau concurs ca să devină jandarmi
Peste 2.000 de tineri dau concurs ca să devină jandarmi

Mulți tineri vor să se facă jandarmi. Până acum, s-au înscris la concurs peste 2.000 de tineri la școlile de subofițeri ale Jandarmeriei Române, care organizează concursul pentru ocuparea celor 360 de locuri disponibile.

Concursul are loc în perioada 10- 23 ianuarie. Anul acesta, 1.064 de candidați au optat pentru  Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, în timp ce, 1.145 au ales Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

Concursul pentru jandarmi a început cu probele eliminatorii

Concursul a început săptămâna trecută, cu probele eliminatorii, examinarea medicală și verificarea aptitudinilor fizice, etapă care va fi finalizată vineri, 17 ianuarie.

Candidații care au vor fi declarați ”Admis” la aceste probe eliminatorii, urmează să susțină  proba de verificare a cunoștințelor, pe 19 ianuarie.  

Stagiul de pregătire pentru jandarmi începe în februarie

Stagiul de pregătire se va desfășura în perioada februarie – decembrie 2020, timp în care elevii jandarmi vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet, etc.).

Standardele de pregătire profesională vor asigura pregătirea absolvenților în domeniile: prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice, paza obiectivelor, transporturilor și persoanelor, realizarea intervențiilor specifice Jandarmeriei Române și instruirea specifică stării de urgență.

Viitorii jandarmi vor primi repartiție

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați pentru desfășurarea activității în unitățile Jandarmeriei Române, sau, după caz, în cele ale Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații Externe.

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot accesa site-urile celor două școli militare: www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1