Incendiu Matei Balș. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă

Ultima actualizare:

    Pompierii și polițiștii înceracă să stabilească ce a declanșat incendiul de la Institutul Matei BalșFoto: Mediafax
Pompierii și polițiștii înceracă să stabilească ce a declanșat incendiul de la Institutul Matei BalșFoto: Mediafax

O nouă tragedie la un spital din România! Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, soldat cu moartea a cinci pacienţi.

Procurorii, cât şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţa Capitalei se află la faţa locului. De asemenea, la Institutul ”Matei Balş” se află şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a determina cauza izbucnirii incendiului.

Patru saloane s-au făcut scrum

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă (20 ianuarie) la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Patru  pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode. 102 pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat.

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului.

image
image
image
image
image
image
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net