Incendiu în club Colectiv! Filmul evenimentelor

colectiv_artificii.jpg

incendiu colectiv
Totul a izbucnit de la un foc de artificii
foto: Facebook

O tragedie înfiorătoare a zguduit întreaga țară în noaptea de vineri (30 octombrie) spre sâmbătă (31 octombrie). Nu mai puțin de 30 de persoane au murit în urma izbucnirii unui incendiu la Club Colectiv din Capitală. Numai 146 de persoane au supraviețuit, iar în prezent se zbat între viață și moarte, internate la mai multe spitale din București.

Accidentul i-a marcat pe viață pe toți cei prezenți, dar și pe familiile și prietenii lor. Întreaga populație a României a fost cutremurată de drama produsă la clubul Colectiv din București. Imaginile și mărturiile șocante de la fața locului par a fi scoase din filmele de groază, însă, din păcate, sunt cât se poate de reale. Iată filmul unui incendiu în club Colectiv care a împânzit presa românească, dar și pe cea internațională.

Incendiu violent într-un club din centrul Bucureştiului. 29 de morţi

„Un incendiu devastator a îndoliat Capitala. Vineri spre sâmbătă (30 spre 31 octombrie) a fost o noapte de groază marca Halloween în adevăratul sens al cuvântului. 27 de oameni au pierit după ce un foc năprasnic a mistuit un club situat în fosta fabrică „Pionierul” din sectorul 4”. Acestea au fost primele informații care au ieșit la iveală imediat după izbucnirea unui incendiu în club Colectiv. Duminică dimeanţă (1 noiembrie), alte două persoane, una internată la Spitalul de Arşi, alta la Spitalul Bagdasar-Arseni, au murit. Aproximativ 500 de tineri se aflau în local, însă ceea ce trebuia să fie o megapetrecere s-a sfârșit tragic.

Incendiu în Club Colectiv. Ultimele imagini din «clubul groazei»

Tineri și persoane de toate vârstele se distrau pe muzica unui concert ce urma să le fie fatal. Mulți dintre ei se bucurau de spectacolul de lumini atunci când a început totul. Organizatorii evenimentului promiteau un show excepțional, însă scânteile provenite de la o serie de artificii de genul celor pentru torturile aniversare au stârnit un adevărat incendiu în Club Colectiv, București. Ultimele fotografii arată cum tinerii încă se distrau cu numai câteva secunde înainte ca flăcările să cuprindă întregul local.

Mărturii şocante de la tragedia din club: „Arătau ca nişte zombie”

Odată ce a fost sesizat incendiul, persoanele din interiorul clubului au format o adevărată busculadă pentru a scăpa de pericol. S-au călcat în picioare și nu au mai ținut cont deloc de ceilalți în încercarea de a se salva pe ei înșiși. Persoanele care au fost prezente la fața locului au descris, cu greu, imaginile îngrozitoare de la acel incendiu în club Colectiv.

Wilmark se afla lângă club în momentul incediului: "Cadavre peste tot"

Printre victime s-au aflat și personalități cunoscute ale showbiz-ului românesc. Wilmark se afla și el în zonă atunci când a avut loc nefericitul accident, și chiar dacă se afla într-un club separat, a sesizat fumul negru care ieșea din clădire și a venit să vadă ce se întâmplă. Acestuia nu i-a venit să creadă când a realizat că este vorba despre izbucnirea unui incendiu la club Colectiv.

Listele răniţilor ajunşi la spitalele din Bucureşti

Wilmark a văzut și cum medicii făceau tot posibilul pentru a salva victimele. Persoane arse, acoperite cu tăciune și în stare foarte gravă erau transportate pe tărgi, în ambulanțe și spre spitalele din București. La scurt timp după centralizarea datelor câtorva dintre răniți, pe rețelele sociale au apărut și liste cu numele acestora.

Jurnalistă Pro TV, rănită în urma incendiului din Club Colectiv

Printre cei răniți în urma groaznicului incendiu la Club Colectiv se afla și o jurnalistă a postului de televiziune Pro TV. Teodora Maftei, în vârstă de numai 23 de ani, suferise intervenții medicale cu puțin timp înainte de producerea tragediei. Medicii o sfătuiseră să nu iasă în cluburi, însă tânăra nu i-a ascultat.

Adi Despot se afla în club în momentul incendiului. Cum se simte

Printre persoanele prezente la fața locului a fost și solistul trupei Vița de Vie, Adi Despot. Mai mulți prieteni, dar și fani ai formației,  s-au alarmat pe rețelele sociale încercând dea de el. În cele din urmă, pe pagina lui de Facebook s-au dat primele detalii despre starea artistului.

Chitaristul trupei care concerta în Club Colectiv a murit

La momentul izbucnirii unui incendiu imens la club Colectiv, în Capitală, în interiorul localului se desfășura un concert susținut de trupa Goodbye to Gravity. Chitaristul formației, Vlad Țelea, nu a scăpat cu viață în urma incidentului.

Incendiu în Club Colectiv: Solistul trupei este în stare foarte gravă

Chiar dacă toți ceilalți membri au supraviețuit, aceștia au suferit răni grave. Starea de sănătate a solistului Andrei Găluț nu este stabilă, cântărețul se zbate între viață și moarte iar medicii fac tot posiblul pentru a-l ssalva.

Ozana Barabancea, reacție halucinantă după incendiul din Club Colectiv

După ce au aflat despre cele întâmplate, mai multe vedete autohtone au făcut declarații publice despre groaznicul incendiu din club Colectiv. Acesta este și cazul Ozanei Barabancea, care a uimit întregul popor cu declarațiile incredibile cum că „Satana este peste tot”.

Gestul făcut de Delia, după tragedia de la Club Colectiv

Pe de altă parte, cunoscuta cântăreață Delia a făcut un gest normal, dar pe care unii nu l-ar fi făcut. Din respect pentru familiile îndurerate ale persoanelor decedate în urma izbucnirii unui incendiu în Club Colectiv, solista și-a anulat toate concertele din perioada imediat următoare.

Klaus Iohannis a stat de vorbă cu răniţii de la Floreasca

A doua zi, sâmbătă dimineață (31 octombrie) și președintele Klaus Iohannis a făcut un gest de apreciat. Acesta a fost la locul tragediei unde a lăsat un buchet de flori și a păstrat un moment de reculegere pentru persoanele decedate.

Klaus Iohannis a ținut un moment de reculegere la Club Colectiv

Klaus Iohannis nu a uitat nici de cei care au supraviețuit în urma acestui incendiu în Club Colectiv. Președintele a fost și la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a discutat cu mai multe victime și cu membrii familiilor lor.

Aici puteți dona sânge pentru cei răniți în incendiul din club Colectiv

Surse medicale oficiale au anunțat că este nevoie de sânge pentru tratarea celor răniți. Aceștia au făcut un apel către întreaga populație a Capitalei, îndemnându-i să meargă la anumite centre medicale pentru a dona sânge.

Ce trebuie să știi dacă vrei să donezi sânge pentru tragedia din club

Totuși, deși sute, poate chiar mii de oameni își doresc să îi ajute pe cei răniți în incendiu în Club Colectiv, nu oricine poate dona sânge. Există o listă ce conține numeroase condiții pe care donatorii trebuie să le îndeplinească.

Patronii clubului Colectiv au refuzat să dea bani pentru antifonare

Imediat după izbucnirea tragicului incendiu, mai mulți martori au început să povestească cum a început totul. Focul a cuprins mai întâi tavanul, iar apoi a coborât pe unul dintre stâlpii antifonați. Ulterior, s-a aflat faptul că proprietarii clubului ar fi refuzat să plătească pentru materialele ignifuge, acesta fiind și motivul pentru care flăcările s-au răspândit în mai puțin de un minut.

Incendiu în Club Colectiv: Cercetări pentru omor calificat

După ce au fost făcute aceste descoperiri și după ce a fost aflată cauza izbucnirii unui incendiu la Club Colectiv, Parchetul Tribunalului București a deschis o anchetă. Procurorul de caz a declarat că a fost începută urmărirea penală în rem pentru fapte de omor calificat și distrugere calificată.

Gestul făcut de Primăria Capitalei pentru victimele incendiului

Nici Primăria Capitalei nu a rămas indiferentă față de tragedie. Municipalitatea a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va oferi locuri de veci și va acoperi cheltuielile de înmormântare pentru familiile persoanelor decedate.

Trei zile de doliu național pentru victimele tragediei din club

Toate aceste hotărâri au fost completate de o ședință de urgență la Guvern, pentru decretarea a trei zile de doliu național în onoarea persoanelor care au trecut în neființă. Deși hotărârea nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, aceasta a fost, deja, comunicată populației.

Balurile liceelor, anulate după tragedia din Club Colectiv

Printre autoritățile care au luat măsuri după izbucnirea unui incendiu la Club Colectiv se află și Inspectatorul Școlar. Acesta a anunțat că toate balurile care ar fi urmat să fie organizate în cluburile din București au fost anulate.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • incendiu colectiv

  Un incendiu devastator a îndoliat Capitala. Vineri spre sâmbătă (30 spre 31 octombrie) a fost o noapte de groază marca Halloween în adevăratul sens al cuvântului. 27 de oameni au pierit după ce un foc năprasnic a mistuit un club situat în fosta fabrică „Pionierul” din sectorul 4.

 • ozana barabancea incendiu colectiv

  În timp ce țara este în doliu, după incendiul produs în club Colectiv, alții aruncă vina pe trupa care a concertat vineri seară (30 octombrie). Ozana Barabancea (46 de ani) a publicat un mesaj revoltător, în care îi acuză pe artiștii din trupa Goodbye to Gravity de „scrizofenie mentală”. Cântăreața susține că „Satana este peste tot" și că „educația include credință și evitarea faptelor rele".

 • colectiv bucuresti

  Vineri (30 octombrie) un incendiu imens a izbucnit în clubul Colectiv din București, în urma căruia nu mai puțin de 27 de persoane au murit, iar peste 140 au fost rănite. Totul a început cu un concert la care au participat câteva sute de persoane.

 • incendiu club colectiv andrei galut

  Solistul trupei Goodbye to Gravity care concerta în Club Colectiv, vineri (30 octombrie), la momentul tragediei, se zbate între viață și moarte. Andrei Găluț se numără printre supraviețuitorii incendiului. Din păcate, starea artistului este destul de gravă, acesta fiind internat la spitalul Elias. Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția acesteuia, momentan Andrei fiind intubat.

 • incendiu club colectiv capitala

  O explozie de artificii care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă (30 spre 31 octombrie) în clubul Control din sectorul 4 al Capitalei a făcut 200 de victime, dintre care 27 au decedat. Tragedia a fost provocată de spectacolul pirotehnic oferit de trupa Goodbye to Gravity. Potrivit unui martor de la faţa locului, în timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii s-a aprins, iar focul s-a extins foarte repede în tot clubul.

 • colectiv

  În urma tragediei petrecute în urma incendiului dintr-un club din Capitală, la spitale au fost duşi cu ambulanţe sau au ajuns singuri aproximativ peste 180 de răniţi. Cei mai mulţi au fost transportați la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arși (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alți răniți au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colțea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar și la Spitalul Județean Ilfov.

 • incendiu in club colectiv

  Printre cei răniți în urma incendiului produs la Club Colectiv, vineri seară (30 octombrie), se numără și Teodora Maftei (32 de ani). În trecut, jurnalista a fost operată de șapte ori, dintre care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulări de lichit aflată pe creierul mic.

 • incendiu in club colectiv

  Parchetul Tribunalului București au deschis o anchetă referitor la cauzele incendiului de la Clubul Colectiv, care a avut loc vineri seară (30 octombrie) și care s-a soldat cu moartea a 27 de persoane, alte peste 180 fiind rănite. Urmează să fie făcute cercetări pentru omor calificatăși să se stabilească cine sunt vinovații pentru această tragedie fără precedent în țara noastră.

 • În urma incediului din Bucureşti, de la Clubul Colectiv, 27 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 146 au fost răniţi. Adrian Despot a fost şi el vineri seara (30 octombrie) la lansarea noului album al trupei Goodbye to Gravity, dar a reuşit să scape fără răni prea mari.

 • donez sange incendiu colectiv

  27 de persoane au murit și 162 au fost rănite într-un incendiu deosebit de grav izbucnit la un club din centrul Capitalei vineri spre sâmbătă noapte (30 spre 31 octombrie). Victimele au fost transportate la mai multe spitale din București, unde medicii fac tot posibilulul pentru tratarea lor.

 • incendiu explozie tragedie club control

  Numărul de oameni care și-au pierdut viața vineri seară (30 octombrie) în Clubul Colectiv a ajuns la 27. La 12 spitale din București și Ilfov au ajuns 182 de victime, dintre 146 sunt încă internate, iar 17 dintre acestea sunt în stare foarte gravă. Ministerul sănătății a făcut apel pentru donarea de sânge.

 • incendiu in club colectiv

  O altă veste tristă cu privire la tragedia care a avut loc vineri seară (30 octombrie), în Club Colectiv. Printre cei 27 de tineri decedați se numără și chitaristul trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea. Trupa își lansa albumul în acea seară, în momentul când a izbucnit incendiul. Artistul nu a apucat să iasă din club.

 • incendiu in club colectiv

  Președintele Klaus Iohannis va merge la Spitalul Floreasca pentru a vedea care este starea oamenilor care au fost răniți, în urma incendiului din Club Colectiv. Șeful statului va ajunge la spital în jurul orei 11:00, iar la ora 12:00 va participa la o întâlnire de urgență la Palatul Cotroceni cu Gabriel Oprea și Raed Arafat.

 • incendiu club colectiv delia

  Tragedia care a șocat o țară întreagă i-a întristat enorm pe artiștii de la noi, dar și pe oamenii politici. Printre cântărețele care și-au exprimat condoleanțele se numără și Delia, care a anunțat că își va amâna concertele din perioada următoare, din respect față de victimele care și-au pierdut viața vineri seară (30 octombrie), în urma incendiului produs la Club Colectiv.

 • club colectiv antifonare

  Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv, unde a avut loc un incediu în seara de 30 octombrie, a dezvăluit că patronii au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era prea scump. Mai mult, reprezentanţii clubului ar fi spălat buretele de pe tavan, cel mai probabil cu o substanţă inflamabilă.

 • Vineri seară (30 octombrie), un incendiu în Clubul Colectiv din Bucureşti a produs o adevărată tragedie: 27 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 160 au fost răniţi. Wilmark a fost martor la scenă şi a povestit, pentru Click!, că nu va uitat curând scenele pe care le-a văzut.

 • incendiu explozie tragedie club colectiv

  27 de oameni au sfârșit într-un mod cumplit vineri seară (30 octombrie), în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv. Alte 184 de persoane au ajuns la 12 spitale din București și Ilfov, dintre care 146 sunt încă internate. 9 oameni se află în continuare în stare foarte gravă, iar alți 14 sunt la terapie intensivă. Este o tragedie fără precedent pentru țara noastră.

 • klaus iohannis club colectiv

  Sâmbătă dimineață (31 octombrie), șeful statului i-a vizitat pe răniții internați la Spitalul Floreasca și a vorbit cu aceștia. A avut loc și o întâlnire cu Gabriel Oprea și Raed Arafat. După aceea, Klaus Iohannis s-a dus la locul tragediei. Ajuns la Club Colectiv, președintele a ținut un moment de reculegere pentru cei 27 de tineri care și-au pierdut viața în urma incendiului de vineri seară (30 octombrie).

 • incendiu in club colectiv

  Inspectoratul Școlar a anulat toate balurile organizate de licee în cluburile din Capitală. După tragedia de vineri seară (30 octombrie), în care 27 de oameni și-au pierdut viața, iar alți aproximativ 200 au fost răniți, Inspectoratul a anunțat că interzice toate balurile.

 • primaria capitalei incendiu club colectiv

  Mai mulți cetățeni ai țării s-au mobilizat pentru a oferi ajutorul necesar familiilor victimelor, iar nici Primăria Capitalei nu a rămas indiferentă la tragedia petrecută vineri seară (30 octombrie). Părinții și rudele celor 27 de persoane decedate în incendiu vor beneficia de ajutor financiar.