"Îmi doresc viaţa înapoi". Un medic din linia întâi, prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, la Timişoara

Ultima actualizare:

    Medicul Teodora Moisil primeşte serul de la colegii săifoto: Adevarul.ro
Medicul Teodora Moisil primeşte serul de la colegii săifoto: Adevarul.ro

Teodora Moisil, medic primar de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a primit duminică dimineaţa primul vaccin împotriva virusului SARS-Cov-2.

415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar şi personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie vor fi vaccinaţi în această primă etapă de vaccinare naţională. Unitatea sanitară implicată în lupta împotriva SARS CoV 2 a primit 500 de doze de vaccin. Vaccinarea a început în această dimineaţă, la ora 10.00, cu primii “pacienţi” - medici din secţiile de Boli Infecţioase şi Terapie Intensivă. Prima persoană vaccinată a fost Teodora Moisil, medic primar de boli infecţioase, coordonatoarea campaniei de vaccinare, scrie Adevarul.ro.

"Noi, medicii din linia întâi, avem încredere în acest vaccin"

“Pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020 şi ne-a marcat atât în plan profesional, cât mai ales în cel personal. Ca în orice pandemie, soluţia pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieţi o reprezintă vaccinarea majoră a populaţiei. Ziua de astăzi este una istorică datorită începerii vaccinării în România. Este important să ne vaccinăm, dar cel mai important lucru este să explicăm tututor de ce este necesară vaccinarea. Şi asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca să putem reveni la o viaţă normală, este obligatoriu ca 70 la sută din populaţie să fie vaccinată. Ştiu, mulţi se tem, mulţi nu au încredere în vaccinare, în general, şi cu atât mai puţin în acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul că noi, medicii din linia întâi, noi cei care ne luptăm zi de zi cu acest cumplit virus avem încredere în acest vaccin ar fi un bun punct de plecare în lămurirea tuturor necunoscutelor legate de întrebarea: de ce să mă vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babeş, suntem pregătiţi oricând să răspundem întrebărilor oricărei persoane. Iar expresia, <doar împreună putem reuşi> nu este doar o înşiruire de cuvinte. Încă nu voi merge mai liniştită acasă, aştept şi doza a doua. Vreau să-mi încep viaţa de dinainte. Îmi doresc viaţa înapoi. Dar pentru asta trebuie să ne vaccinăm”, a spus Teodora Moisil. 

Continuarea articolului și imagini video pe www.adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net