Imagine de senzație cu Liviu Dragnea în Brazilia: și-a făcut selfie nebărbierit

Cei de la Rise Project România a anunțat pe pagina lor de Facebook că au intrat în posesia unor documente secrete și a mii de fotografii cu personajele anchetate de DNA în dosarul Tel Drum, firma pe care o acuză procurorii că a câștigat pe ochi frumoși lucrări publice în Teleorman și despre care se spune că este, de fapt, imperiul financiar al liderului PSD Liviu Dragnea.

Anul acesta, pe 9 martie, Liviu Dragnea primea o lovitură dură chiar cu o zi înainte de congresul PSD în care vor aveau loc alegeri pentru toate funcțiile din partid. Jurnaliștii de la RISE Project au anunțat că actualul președinte PSD este anchetat în Brazilia pentru spălare de bani, alături de Mugurel Gheorghiaș, fostul lui coleg de facultate.

Jurnaliștii de la RISE Project au obținut confirmarea că autoritățile din Brazilia îl anchetează pe președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un caz de spălare de bani.

Brazilienii au inițiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Procurorul federal a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri.

Cererea de asistență judiciară a venit, conform procurorului federal, pe 25 iulie 2017, din partea Ministerului Public și a Poliției din România. Ea a fost procesată de Departamentul pentru Recuperarea Prejudiciilor și Cooperare Internațională care face parte din Ministerul Justiției din Brazilia și a fost trimisă mai departe către Parchetul din statul Ceara. Reamintim că investițiile românilor se află în localitatea Cumbuco, pe malul oceanului Atlantic, în nord estul Braziliei. Tot aici și-a investit banii și Costel Comana, milionarul brașovean care i-a băgat primul milion de euro în buzunar lui Dragnea și care s-a sinucis în toaleta unui avion care urma să aterizeze în Costa Rica în februarie 2015. Și proprietățile și firmele care au fost deținute de Comana în Brazilia se află sub lupa autorităților, în cadrul aceleiași investigații.

Conform spuselor procurorului federal, Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Întrebat, în țară, despre această anchetă, Liviu Dragnea a negat totul la acea vreme, cu zâmbetul pe buze. „Văd o mare disperare înainte de congres. Ce vă pot spune și mărturisesc, îmi asum autodenunțul ăsta, m-au prins când vindeam portocale pe plajă. Am doar ce e în declarația de avere. Înțeleg că e o disperare și au reîncălzit ciorba asta, au reîncălzit-o, eu n-o mănânc. Amestecăm congresul cu ciorba, cu portocalele”, declara Dragnea.

Loading...
 
 

Citește și

  • Liviu Dragnea primește o lovitură dură chiar cu o zi înainte de congresul PSD în care vor avea loc alegeri pentru toate funcțiile din partid. Jurnaliștii de la RISE Project au anunțat că actualul președinte PSD este anchetat în Brazilia pentru spălare de bani, alături de Mugurel Gheorghiaș, fostul lui coleg de facultate.

  • liviu dragnea in vizita in comuna Saelele unde a copilarit

    Comuna Saelele din Teleorman, localitatea în care a copilărit liderul PSD Liviu Dragnea, este datoare vândută societății Tel Drum, căreia trebuie să îi plătească o sumă de 2,3 milioane de lei. Pentru că Primăria Saelele nu a contestat penalitățile uriașe, poate fi executată silit de Tel Drum, conform unei decizii în instanță.

  • Liviu Dragnea, afis, trupa rock, EGO

    În timpul studenţiei, Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a cochetat cu muzica rock. Mustăcios şi în tinereţe, Dragnea a fost baterist în timpul facultăţii, într-o formaţie compusă din trei membri. Colegii de trupă şi de facultate au ajuns după 20 de ani acţionari majoritari ai societăţii Tel Drum, firma de asfaltări abonată la contractele cu Consiliul Judeţean Teleorman, condus până în 2012 de Liviu Dragnea.

  • tel drum dezvaluri rise project

    „O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui“ - anunţă RISE Project pe Facebook.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1