Ilie Năstase, 9 luni de închisoare. 2 ani nu mai are voie să conducă

Ultima actualizare:

    Ilie Năstase a fost prins băut la volan anul trecut
Ilie Năstase a fost prins băut la volan anul trecut

Ilie Năstase a fost condamnat astăzi, 27 februarie, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 1. Fostul tenismen este acuzat de sustragere de la prelevarea de probe și conducere cu permisul suspendat. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la instanţa superioară.

Ilie Nastase a recunoscut faptele pe timpul procesului și a cerut cerut judecata în procedura simplificată.  Ceea ce s-a și întâmplat.  

Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4.45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au oprit pentru control pe Ilie Năstase.

Fostul tensimen era beat, a refuzat să sufle în fiolă și a devenit recalcitrant. I-a înjurat pe agenți și a încercat să plece de la fața locului.

Imediat, a fost încătuşat şi dus la sediul IML pentru a i se recolta probe de sânge. Nici de data asta nu s-a supus, astfel că i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de mostre biologice. În plus, i s-a reținut permsiul de conducere.

După câteva ore, Năstase a fost prins din nou de oamenii legii, în timp ce conducea fără permis un scuter.

Ilie Năstase, sub supravegherea Poliției

"Se stabileşte în sarcina inculpatului  pedeapsa de 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea probelor biologice și pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În baza 38 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin.1 lit. b C.pen, contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatului în prezenta cauză, în pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1 lună şi 10 zile închisoare (o treime din totalul celeilalte pedepse), rezultând astfel o pedeapsă de 9 luni şi 10 zile închisoare. În baza art. 83 alin.1 Cod penal amână aplicarea pedepsei de 9 luni şi 10 zile închisoare”, se arată în decizia instanței.

În plus, magistrații au stabilit ca Ilie Năstase să se afle sub supraveghere doi ani, timp în care nu va avea voie să conducă nici un vehicul pentru care este nevoie de carnet, să achite taxe de judecată către stat de 1.200 de lei și să respecte următoarele măsuri:

-  să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;

-  să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

- să comunice schimbarea locului de muncă;

- să comunice informaţii şi documente de natură a permite.

În cazul în care va încăla dispozițiile instanței, Ilie Năstase va fi încarcerat  și va ispăși întreaga pedeapsă după gratii.

Ce zice Ilie Năstase despre condamnare

„Eu am recunoscut. Atât a ceruta avocata mea și atât am primit. O să respectăm decizia. Noi nu facel apel. Nu este vorba de cazier. Numai dacă e fraudă economică. Nu o să treacă că am fost condamnat penal”, a spus Ilie Năstase la B1TV.

Avocatul Adrian Cuculis explică, însă, cum stau lucrurile în realitate.

”Chiar dacă nu vor fi trecute faptele în sine, tutuși, vor fi făcute mențiuni în cazierul judiciar cu privire la faptul că infractorul are amânată aplicarea pedepsei. Conform Codului Penal, pentru domnul Năstase nu va exista nici un fel de interdicție, decădere, incapacitate ce ar putea să-i fie imputabilă, dacă va respecta măsura de supraveghere”, ne-a precizat renumitul apărător.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii vor face recurs în termen zece zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net