Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism! Motivul reacției dure la adresa președintelui

Ultima actualizare:

    Ilan Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism Foto Facebook
Ilan Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism Foto Facebook

În decursul zilei de marți, 20 noiembrie, politicianul Ilan Laufer i-a adus acuzații grave președintelui României Klaus Iohannis, după ce l-a numit ce acesta „antisemit” și a susținut că „originea sa germană” ar fi un factor determinant pentru incriminările aduse. De asemenea, în discursul său, fostul ministru a susținut că Iohannis ar fi vândut o persoană de origine evreiască.

Declarațiile oferite de Ilan Laufer în decursul zilei de marți au stârnit controverse în spațiul media, după ce acesta l-a numit „antisemit” pe președintele României, Klaus Iohannis. Acuzațiile grave la adresa șefului statului au venit în urma refuzului acestuia de a-l institui pe Laufer în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce acesta a fost propus în această funcție, în cadrul remanierii Guvernului.

Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Ilan Laufer în funcția de ministru 

Klaus Iohannis a refuzat propunerile PSD-ului pentru ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și cel al Transporturilor, cei vizați fiind Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu. Președintele României a aprobat restul listei în ceea ce privește formarea Guvernului Dăncilă 2. 

Nemulțumit de refuzul lui Iohannis, Ilan Laufer a oferit ulterior declarații în acest sens, acuzându-l pe Iohannis că și-ar fi motivat alegerea pe criterii antisemite, Laufer fiind de origine evreu. De asemenea, membrul PSD l-a mai acuzat pe președinte și de „sabotarea relației dintre România și Israel”, dar și de „vinderea unei persoane de origine semită”. 

Iohannis a fost acuzat de antisemitism după ce a refuzat numirea în funcția de ministru a lui Ilan Laufer
Iohannis a fost acuzat de antisemitism după ce a refuzat numirea în funcția de ministru a lui Ilan Laufer

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de guvern comune care trebuia să aibă loc între guvernul israelian și guvernul român”, a declarat, marți seară, Ilan Laufer.

Ilan Laufer a făcut acuzațiile de la pupitrul cu însemnele PSD
Ilan Laufer a făcut acuzațiile de la pupitrul cu însemnele PSD

Laufer, acuzații grave la adresa președintelui Iohannis

Laufer a invocat originile nemțești ale președintelui României în acest sens, susținând că acesta dorește „legături doar cu Berlinul”. „Klaus Iohannis întărește convingerile că dorește legături doar cu Berlinul și blocarea relațiilor cu Israelul și Statele Unite. Aceste atacuri antisemite la adresa mea sunt cu atât mai dureroase, cu cât din familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului, în România”, a mai adăugat Laufer, precizând că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)  împotriva lui Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marți, 20 noiembrie, că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate, potrivit Digi 24

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat că acuzațiile aduse lui Iohannis sunt „extrem de grave”
Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat că acuzațiile aduse lui Iohannis sunt „extrem de grave”

Reacția președintelui CNCD, Asztalos Csaba

Contactat telefonic în cadrul unei emisiuni TV difuzate de postul menționat anterior, președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat că afirmaţiile lui Ilan Laufer despre Klaus Iohannis sunt „extrem de grave” şi a explicat că politicianul nu poate invoca antisemitismul președintelui în contextul refuzului de a-l numi ministru, deoarece Laufer a fost numit, în trecut, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, chiar de către actualul şef al statului.

Mai mult decât atât, președintele CNCD a susținut că au existat anchete ce-l vizau pe Iohannis, care au demonstrat că acesta „nu este nazist”. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net