Iată de unde vin trandafirii parfumați de grădină de la nunta prințului Harry!

Ultima actualizare:

    Aranjamentele florale cu trandafiri parfumați și rochia de mireasă a lui Meghan Markle au costat circa un milion de lire sterline Foto: Epa
Aranjamentele florale cu trandafiri parfumați și rochia de mireasă a lui Meghan Markle au costat circa un milion de lire sterline Foto: Epa

Au un miros ireal și sunt folosiți în aranjamentele nunților regale. Trandafirii parfumați de grădină, pe care prințul Harry i-a avut la nuntă, cresc într-o ferma din Kenya, la peste 2.000 m altitudine, și ajung de acum în România în doar 12 ore.

Trandafirii sunt considerați a fi cele mai elegante flori, iar specialiștii spun că sunt potriviți pentru orice eveniment. Sunt frumoși, dar ce găsim în magazine nu mai miros ca pe timpul copilăriei noastre. Și totuși, în zilele noastre, există nu peste 80 de soiuri de trandafirii parfumați de grădină, iar mirosurile lor sunt de-a dreptul irezistibile.

Celebritățile din toată lumea vor ca la petrecerile lor extravagante să aibă parte de aranjamente florale realizate din trandafiri parfumați de grădină. Printre acestea se numără și ducii de Sussex.

La nunta Prințului Harry cu Meghan Markle sute de trandafiri albi parfumați și bujori au îmbrăcat Capela St.George de pe domeniul Caselului Windsor. În plus, esența trandafirilor parfumați se folosește de Casa Dior pentru parfumurile Christian Dior.

Unde cresc tradafirii parfumați de grădină

Superbele flori cresc în ferma kenyană Tambuzi, al cărei proprietar este Tim Bobbs, un englez care a pornit afacerea în 1996, alături de soția sa, Maggie. Aceasta se întinde pe 64 de hectare și produce 700.000 de fire pe an.

Trandafirii parfumați sunt îngrijiți de mâini dibace în ferma din Kenya
Trandafirii parfumați sunt îngrijiți de mâini dibace în ferma din Kenya

”Pentru că suntem la Ecuador și nu există iarnă care să întrerupă ciclul de creștere este necesar să-l controlăm biologic. Pentru a avea plante sănătoase dăm o atenție sporită solului. De aceea, creștem trandafirii la altitudini diferite: 2.000 m, 2.200 m și 2.500 m. Încercăm să găsim tipul de trandafiri care se potrivește fiecărui climat”, explică Tim Hobbs, care an de an dezvoltă specii noi de trandafiri cu parfum de grădină.

În prezent, produce, în mod constant, 80 de varietăți.

Trandafirii parfumați de grădină, aduși din Keya în 12 ore

Trandafirii parfumați ajung de la ferma africană în țara noastră, în doar în 12 ore, de săptămâna trecută când ”Parfum Flower Company”, firma care le exportă, a intrat pe piața din România.

Primul transport cu avionul a avut loc pe 31 ianuarie, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă". Nu mai puțin de 2.000 de fire au fost culese de negrese, împachetate în cutii speciale și încărcate apoi pentru a fi trimise în țara noastră.

Angajatele din ferma africană împachetează trandafirii parfumați pentru România
Angajatele din ferma africană împachetează trandafirii parfumați pentru România

Până acum, celebrii trandafiri parfumați mergeau în Olanda, de aici erau vânduți la bursă și trimiși cu tirurile în România. Drumul se întindea pe două-trei zile, timp în care florile își pierdeau prospețimea, iar costul final era mult mai mare.

”Acum, putem vorbi despre o reducere la jumătate a prețului. Un fir costa 40 de lei, adus prin Olanda, iar trimis direct în România, 15-20 de lei”, a declarat celebrul florist Alina Neacșa, care nu doar că lucrează cu trandafirii parfumați, dar are unul ce-i poartă numele.

Vorbim despre soiul Alina Perfumella, apărut pe piață anul trecut.

Despre "Parfum Flower Company"

Împreună cu olandezul Wouter de Vries, Tim Hobbs a deschis în urmă cu șapte ani "Parfum Flower Company", astfel că florile ajung să fie exportate din Africa în Europa și SUA.

Floristul Alina Neacșa, alături de olandezul Wouter de Vries, managerul ”Parfum Flower Company”, la lansare
Floristul Alina Neacșa, alături de olandezul Wouter de Vries, managerul ”Parfum Flower Company”, la lansare

”Am început acum șapte ani și suntem o companie mică, în dezvoltare. Poate vă întrebați de ce vând trandafiri parfumați și nu altceva. Simplu! Atunci când îi dau cuiva să-i miroasă crede că nu sunt reali. Oamenii au o reacție de mirare", a povestit, zâmbind, Wouter de Vries, managerul companiei, care a fost prezent la lansarea din România.

Acesta a spus că pentru început are loc un transport pe săptămână, urmând ca pe viitor să existe două. Pentru că sunt flori speciale, ele nu pot fi cumpărate din florării, ci doar comandate, minimum 72 de fire, pe www.parfumflowercompany.ro.

Citește și:

https://www.click.ro/utile/sanatate/tratamente-cu-petale-de-trandafiri

https://www.click.ro/news/national/buchete-de-trandafiri-istorie-si-semnificatie

https://www.click.ro/news/national/10000-de-flori-de-lux-daruite-bolnavilor-si-batranilor-din-spitale-si-camine

https://www.click.ro/news/national/buchet-impresionant-de-flori-memoria-regelui-mihai-costa-1000-de-euro

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net