Iată cum a evoluat pandemia în România. Ne îndreptăm către noi recorduri negative

Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus în România se îndreaptă către noi recorduri și valori maxime pe zi ce trece, depășind deja vârfurile primei „cocoașe” din primul val din lunile aprilie-mai.

De câteva zile și autoritățile au început să raporteze noi date, precum numărul de teste efectuate la cerere, dar și să comunice situația celor izolați sau în carantină, scrie hotnews.ro. Atenția în aceste zile e pusă pe numărul mereu în creștere al bolnavilor gravi, aflați la Terapie Intensivă. Comparativ cu punctul maxim din a doua parte a lunii aprilie al îmbolnăvirilor zilnice, cazurilor active și internați la terapie intensivă, situația de acum și trendul pe care se află țara noastră sunt perfect ilustrate într-o serie de grafice cu date la zi.

Graficele realizate de platforma Graphs.ro arată cum numărul zilnic de cazuri noi a ajuns în ultima perioadă să depășească frecvent 1.000 de cazuri - mult față de „maximele” din aprilie când frecvent au fost raportate peste 400-450 de cazuri. Numărul cazurilor active a ajuns să depășească circa 14.900, aproape dublu față de valoarea medie de 7.500 de cazuri active de la finalul lunii aprilie - începutul lunii mai. Data de 21 iulie a fost a doua cea mai „neagră” zi din punct de vedere al deceselor pacienților cu COVID-19. Au fost raportate 36 de decese, o cifră depășită doar pe 15 aprilie (40 decese). 

Poate graficul care arată cel mai bine trendul de creștere este cel al cazurilor pozitive descoperite pe săptămână raportat la numărul testelor. Se observă cum numărul testelor pe săptămână a crescut, la fel și numărul cazurilor noi. Dar la fel de bine se observă și cum procentul celor pozitivi din numărul de teste efectuate a crescut - de la circa 3% în urmă cu circa o lună, la peste 5% în ultima săptămână. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net