Iată cine va călători gratuit cu trenul!

Ultima actualizare:

    Studenţii vor călători  fără griji pe calea ferată
Studenţii vor călători fără griji pe calea ferată

Studenţii pot circula gratuit cu trenul, la clasa a II-a, din 1 februarie, a decis Guvernul.

De asemenea, elevii din clasele obligatorii pot folosi trenul şi metroul la preţ redus cu 50%. Click! vă spune cum se eliberează legitimaţiile de călătorie.

Călătoriile cu trenul

Potrivit CFR Călători, studenţii români şi străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România vor putea călători gratuit cu trenurile Regio şi InterRegio, la clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rută. Abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 de kilometri, pe aceeaşi rută. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

Biletele gratuite pentru studenţi pot fi procurate de la casele de bilete sau de la personalul de tren în baza legitimaţiei de student pentru reducere sau gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar 2016/2017 sau a adeverinţei eliberate de instituţia de învăţământ superior la care sunt înmatriculaţi şi a actului de identitate (carte de identitate sau paşaport). Aceste documente sunt necesare şi la verificarea călătoriei în tren, precizează CFR Călători.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic.

Elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă, beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. 

Pentru călătoria la vagon de dormit, vagon cuşetă, sau la clasa I, toate categoriile de elevi vor plăti integral următoarele diferenţe tarifare: diferenţă de clasă, tarif de rezervare clasa I-a, supliment de pat/cuşetă, după caz.

Călătoriile cu metroul

În ceea ce priveşte transportul cu metroul pentru studenţi, hotărârea prevede diversificarea ofertei tarifare, aceasta incluzând, pe lângă abonamentul lunar cu reducere 50%, în primă fază, şi alte de titluri de transport: 2 călătorii, 10 călătorii, abonament săptămânal, abonament 1 zi, cu reducere 50%, în faza a II-a, mai exact începând cu 1 iulie 2018.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional –inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul cu metroul, pe bază de abonament lunar, în tot parcursul anului şcolar. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net