Iată cine va călători gratuit cu trenul!

tren-8911313.jpg

cfr, calatorie, studenti, gratuit, metrou
Studenţii vor călători fără griji pe calea ferată
Citeste tot despre: 

Studenţii pot circula gratuit cu trenul, la clasa a II-a, din 1 februarie, a decis Guvernul.

De asemenea, elevii din clasele obligatorii pot folosi trenul şi metroul la preţ redus cu 50%. Click! vă spune cum se eliberează legitimaţiile de călătorie.

Călătoriile cu trenul

Potrivit CFR Călători, studenţii români şi străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România vor putea călători gratuit cu trenurile Regio şi InterRegio, la clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rută. Abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 de kilometri, pe aceeaşi rută. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

Biletele gratuite pentru studenţi pot fi procurate de la casele de bilete sau de la personalul de tren în baza legitimaţiei de student pentru reducere sau gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar 2016/2017 sau a adeverinţei eliberate de instituţia de învăţământ superior la care sunt înmatriculaţi şi a actului de identitate (carte de identitate sau paşaport). Aceste documente sunt necesare şi la verificarea călătoriei în tren, precizează CFR Călători.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic.

Elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă, beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. 

Pentru călătoria la vagon de dormit, vagon cuşetă, sau la clasa I, toate categoriile de elevi vor plăti integral următoarele diferenţe tarifare: diferenţă de clasă, tarif de rezervare clasa I-a, supliment de pat/cuşetă, după caz.

 

Călătoriile cu metroul

În ceea ce priveşte transportul cu metroul pentru studenţi, hotărârea prevede diversificarea ofertei tarifare, aceasta incluzând, pe lângă abonamentul lunar cu reducere 50%, în primă fază, şi alte de titluri de transport: 2 călătorii, 10 călătorii, abonament săptămânal, abonament 1 zi, cu reducere 50%, în faza a II-a, mai exact începând cu 1 iulie 2018.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional –inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul cu metroul, pe bază de abonament lunar, în tot parcursul anului şcolar. 

Loading...

Citește și

  • mersul trenurilor 2017, CFR Calatori, calatorii scurtate CFR, trenuri suplimentare CFR, trenurile zapezii

    Situaţia rămâne critică şi pe calea ferată! CFR Călători a anunţat, duminică dimineaţă, că a anulat 48 de trenuri, majoritatea făcând legătura între Capitală şi estul ţării şi lista rămâne deschis în funcţie de condiţiile meteo. În Gara de Nord din Capitală, cea mai mare întârziere, de 140 de minute, este consemnată în cazul unui tren care urma să sosească de la Satu Mare.

  • alegeri parlamentare 2016, elevi si studenti votare, gratuitate elevi si studenti, bilete CFR gratuite studenti

    Îmbulzeală mare vineri în Gara de Nord din București. Mii de elevi și studenți majori au luat cu asalt ghișeele de bilete ale CFR pentru a prinde loc într-unul din trenurile care îi duceau în localitățile de domiciliu. CFR Călători a făcut cinste cu biletul pentru ca tinerii să poată vota pentru parlamentare. Conform legii, alegătorii își pot exercita alegerea doar în județul de domiciliu.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1