Iată cât te costă să faci Europa cu trenul! CFR introduce din 9 decembrie oferte speciale

Ultima actualizare:

    CFR reduce tarifele la destinațiile către Cehia, Slovacia, Austria, Germania, Ungaria și Republica Moldova
CFR reduce tarifele la destinațiile către Cehia, Slovacia, Austria, Germania, Ungaria și Republica Moldova

Vacanța se poate face și cu trenul, mai ales atunci când există legături cu marile orașe din Europa. În plus, CFR Călători vine din 9 decembrie cu oferte interesante. Iată cât te costă!

Fără autostrăzi, drumul cu mașina până în statele din vest este un adevărat coșmar. Stai cu orele bară la bară pe șosele cu o singură bandă pe sens, uneori pline de gropi.

O alternativă este trenul. Dacă vremea este bună, sunt șanse să ai parte de o călătorie confortabilă.

Din 9 decembrie intră în grafic trenul spre Viena

CFR Călători va introduce din 9 decembrie 2018 trenul Transilvania care va pleca de la Cluj, la ora 7.35, și va ajunge la Viena, la ora 17.21.

Are rang de InterRegio, iar biletul costă 29 de euro de persoană, la clasa a II-a. Returul este la ora 10.42 cu sosire la Cluj la ora 22.25. Garnitura oprește la Oradea, iar tariful pentru cei care urcă de aici este același.

”Numărul de locuri este limitat, restituirea sau schimbul biletelor nu sunt posibile și nu se acordă reduceri suplimentare pentru copii”, anunță reprezentanții CFR Călători.

Există cursă spre Viena și din București Nord la același preț de 29 de euro și crește în funcție de facilități.

Biletul la cușetă cu șase paturi este 49 de euro, cu patru paturi, 59 de euro, la vagon de dormit cu trei paturi tariful este de 69 de euro, cu două paturi, 89 de euro, iar dacă vrei să dormi singur plătești 149 de euro.

Oferta este valabilă pentru trenul Dacia care are opriri în Ploiești Vest-Sinaia-Predeal-Brașov-Sighișoara-Mediaș-Blaj-Alba Iulia-Șibot-Simeria-Deva-Arad-Curtici-Viena.

Cu trenul în Cehia și Slovacia

Poți ajunge cu trenul și Cehia și Slovacia. Astfel, București-Praga costă 161 de euro, pentru doi adulți, 264 de euro, iar pentru trei, 366 de euro.

Brașov-Brno costă 109 euro de persoană, Cluj-Karlovy Vary, 136 de euro, Iași-Bratislava este 112 euro de persoană, Arad-Zvolen, 58 de euro și Sibiu-Kosice ajunge la 57 de euro. Tarifele sunt dus-întors.

Important de știut este că biletele sunt valabile o lună, călătoria poate începe în orice zi, este permisă restituirea și schimbul biletului, dar și înteruperea călătoriei în parcurs, rezervarea locurilor se face cu trei luni înainte, pentru loc la vagon de clasă, de dormit sau cușetă se plătește un tarif suplimentar de rezervare.

Ofertă specială cu trenul spre Munchen

O altă destinație scoasă la ofertă de CFR este Munchen. Dacă pleci din Arad vei plăti din 9 decembrie 159 de euro, din Brașov te va costa 190 de euro, din București, 198 de euro, din Cluj, 173 de euro, din Iași, 213 euro, din Satu Mare, 169 de euro, din Sibiu, 183 de euro și din Timișoara, 165 de euro.

Tarifele sunt valabile pentru o persoană, dus-întors. De reținut este faptul că pentru cei mici se plătește 50% din preț, călătoria se face cu tranzit prin Ungaria și Austria, intrarea în Germania se face prin Salzburg și biletele se pot schimba sau anula.

Există ofertă și pentru Ungaria

  • O vacanță la vecinii unguri cu trenul este mai ieftină din 9 decembrie. Iată tarifele spre Budapesta și Debrecen!
  • Arad-Budapesta: 25 de euro;
  • Brașov- Budapesta: 60 de euro;
  • Cluj-Budapesta: 42 de euro;
  • Sighișoara-Budapesta:55 de euro;
  • Oradea-Budapesta: 25 de euro;
  • Sibiu-Budapesta:52 de euro;
  • Târgu-Mureș-Budapesta: 49 de euro;
  • Timișoara-Budapesta:32 de euro;
  • Sfântu Gheorghe-Budapesta: 60 de euro;
  • Oradea-Debrecen: 15 euro;
  • Cluj-Debrecen:30 de euro.

Oferta este valabilă dus-întors, la clasa a II-a, rezervarea locului în vagon, la cușetă sau dormit se plătește suplimentar, perioada de valabilitate a biletului este de 15 zile de la achiziționare, restituirea banilor este posibilă numai în prima zi de valabilitate.

Bani puțini până la Chișinău   

Oferta pe ruta București-Chișinău costă 19 euro de persoană cu trenul Prietenia și este valabilă la vagonul de dormit cu patru paturi în cabină.

Numărul locurilor este limitat, nu se restituie banii și nici nu se pot schimba biletele, nu se acordă reduceri pentru copii.    

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net