Iată care sunt cei mai bogaţi miniştri! Membrii Guvernului Dăncilă au agonisit zeci de mii de euro

Ultima actualizare:

    Licenţiată în Ştiinţe  Juridice, Ana Birchall  e căsătorită cu omul  de afaceri englez Martyn  Birchall (medalion)
Licenţiată în Ştiinţe Juridice, Ana Birchall e căsătorită cu omul de afaceri englez Martyn Birchall (medalion)

Şi-au publicat declaraţiile de avere! Miniştrii Guvernului Dăncilă, al treilea Executiv PSD în ultimul an, au agonisit zeci de mii de euro, într-un stat în care o treime din populaţie e supusă riscului de sărăcie. Ministrul cel mai înstărit pare Ana Birchall, proprietară a unui apartament în New York şi a unei case în New Haven.

Ea e cea mai bogată membră a guvernării PSD-ALDE, potrivit declaraţiilor de avere! Ana Birchall, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, are proprietăţi în Statele Unite ale Americii: un apartament de 180 de metri pătraţi în New York şi o casă de 250 de metri pătraţi în New Haven. Pe lista bunurilor se mai numără bijuterii de 46.000 de euro, un lingou de aur şi conturi care cumulează peste 200.000 de euro. Ana Birchall şi soţul ei, omul de afaceri englez Martyn Birchall, deţin investiţii şi acţiuni atât în SUA, cât şi în România, valoarea celei mari dintre ele fiind de 23 de milioane de euro. Vicepremierul are peste trei hectare de pământ în Dorna Arini (Suceava), o casă de vacanţă de 200 de metri pătraţi în aceeaşi zonă, dar şi două apartamente în Bucureşti (unul dintre ele de 300 de metri pătraţi).

simeon stalpnicul png

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, este proprietarul a trei terenuri agricole şi a şapte terenuri intravilane în Neamţ, scrie adevarul.ro. Andruşcă mai are o casă de 386 metri pătraţi şi un apartament, ambele în Târgu Neamţ, dar şi un automobil Toyota fabricat în 2010. Valentin Popa, ministrul Educaţiei, deja faimos pentru greşelile gramaticale, deţine, în judeţul Suceava, trei terenuri intravilane şi unul agricol, două apartamente, două case (una de vacanţă, cealaltă – reşedinţă permanentă). 

În categoria miniştrilor cu pământuri intră şi Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni. Împreună cu soţul său, omul de afaceri Massimiliano Intotero, ministrul are mai multe terenuri în Hunedoara, dar şi trei spaţii comerciale. Cei doi soţi mai au o casă, dar şi automobile de lux, printre care un BMW X3 şi un Porsche Panamera. 

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu deţine mai multe terenuri în Neamţ şi Prahova, dar şi un teren forestier în Vrancea. Gavrilescu are două automobile şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro. 

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, e proprietara mai multor terenuri în Ilfov şi Dâmboviţa, dar şi a două case şi a unui apartament în Bucureşti. Ea are datorii cumulate de 800.000 de euro. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se bucură de trei terenuri intravilane de 9.000 de metri pătraţi în Maramureş, de un apartament în Baia Mare şi de două automobile. Pintea are şi datorii: 170.000 de euro. 

Carmen Dan are un apartament la Videle

simeon stalpnicul png

Cei mai “săraci” membri ai cabinetului, conform declaraţiilor de avere, sunt Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, şi Carmen Dan, ministrul de Interne. Olguţa Vasilescu nu deţine nici terenuri, nici locuinţe, dar are bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Valoarea depozitelor din conturi trece puţin de 40.000 de euro. Carmen Dan are un apartament la Videle şi două maşini. La salariul de ministru s-a adăugat şi venitul soţului, coleg cu soţul premierului Viorica Dăncilă la OMV Petrom SA. Bogdan Trif, ministrul Turismului, are un apartament în Sibiu şi un automobil fabricat în 2016. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net