Iarna pune stăpânire pe România! Cod galben de ninsori şi viscol

Ultima actualizare:

    Ninsorile ne vor da mari bătăi de cap în următoarele zilefoto: Click!
Ninsorile ne vor da mari bătăi de cap în următoarele zilefoto: Click!

Dacă până acum am avut o iarnă blândă, cu doar câteva fulguieli şi temperaturi prietenoase, greul de abia acum începe. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea pentru următoarele zile. Vor cădea ninsori şi va fi viscol în toată ţara. La munte, stratul de zăpadă măsoară deja un metru, iar termometrele indică temperaturi de -10 grade Celsius.

Iarna se întoarce puternic în toată România. Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, dar şi intensificări ale vântului pentru perioada 21 ianuarie, ora 16.00 – 22 ianuarie, ora 22.00. Informare este completată de două coduri galbene de ninsori şi viscol. Prima avertizare cod galben intră în vigoare de duminică de la ora 20.00. În sudul ţării vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, de duminică seară. Vremea rea se va menţine până luni dimineaţă, la ora 11.00. 

De luni dimineaţă, de la ora 5.00 şi până seara la 22.00, intră în vigoare cea de-a doua averizare cod galben. Astfel, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65-75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net