Huiduieli şi scandări în timpul discursului lui Klaus Iohannis la Iaşi. ”Vrem autostradă”

klasu_iohannis-iasi-discurs-ziua_unirii.jpg

klaus_iohannis-iasi-discurs-ziua_unirii
Mai multe persoane au huiduit şi au scandat "Vrem autostradă", în timp ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a susţinut discursul la manifestările dedicate Unirii
Foto: dcnews.ro

Mai multe persoane au huiduit şi au scandat "Vrem autostradă", în timp ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a susţinut discursul la manifestările dedicate Unirii, la Iaşi.

Încă de la începutul discursului ţinut de Klaus Iohannis, s-au auzit fluierături, iar la un moment dat unii participanţi au început să scandeze "Vrem autostradă", scrie news.ro.

Huiduieli şi scandări în timpul discursului lui Klaus Iohannis

Atunci când Klaus Iohannis a amintit, în discursul său, că PSD blochează în Parlament reformele şi că este nevoie de anticipate, s-au auzit huiduieli, scrie news.ro.

Șeful statului a făcut imediat o remarcă: "Văd că părerile sunt împărțite".

Iohannis a mai fost huiduit când a spus că „românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că prin alegerile lor vor demonstra, încă o dată și încă o dată, că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice".

Ulterior, pe parcursul discursului, șeful statului a fost și aplaudat.

Klaus Iohannis a venit la manifestările de la Iaşi însoţit de soţia sa, Carmen, la eveniment participând şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.

Şeful statului a fost întâmpinat de premierul Ludovic Orban şi de primarul Mihai Chirica.

Potrivit jandarmilor, la manifestările de la Iaşi participă 10.000 de persoane.

Scandări în timpul discursului lui Klaus Iohannis

Unii dintre participanţi au pancarte cu mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova", "Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale", "Hora la Iaşi, banii la Bucureşti", scrie news.ro.

Un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din piaţă au fost montate steaguri.

În Piaţa Unirii, la finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În Piaţa se vor oferi ceai, vin viert şi plăcinte moldoveneşti.

Citește și:

Ştefan Mandachi a organizat protest de Ziua Unirii, pentru Autostrada Moldovei

Carmen Iohannis, cu pardesiu, pantofi și ochelari de soare la Iași, de Ziua Unirii

Loading...

Citește și

  • În 24 ianuarie 2020 se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), cunoscută şi sub numele de Mica Unire. Deşi vor fi organizate evenimente în toată ţara, centrul de interes va fi la Iaşi, unde va fi întinsă o imensă masă populară, pentru 5.000 de persoane, la care sunt aşteptaţi şi preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Ludovic Orban.

  • Hora Unirii s-a jucat pentru prima oara in Craiova, la 9 octombrie 1857, moment imortalizat in pictura „Hora a Unirii la Craiova” de Theodor Aman

    Hora Unirii este unul dintre simbolurile sărbătorii naționale prin care românii celebrează în fiecare 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române din 1859, prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în Moldova şi Muntenia. De acum 161 de ani, românii se prind, de la egal la egal, în hora unităţii naţionale şi, de la sine, le vin și ritmul şi versurile cu care se deschide celebra compoziție: „Hai să dăm mână cu mână/ Cei cu inima română!”.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1