Hartă online pentru șoferi. Cum poți afla care sunt drumurile cu cel mai mare risc de înzăpezire

harta-cnair.jpg

Harta cu drumurile cu risc de înzăpezire
Șoferii vor vedea ce drumuri sunt blocate de nămeți
foto: captura stirileprotv.ro

Veste bună pentru șoferii nevoiți să strabată România în lung și în lat, pe orice vreme. Compania Națională de Drumuri pregătește o hartă online pe care se poate vedea în timp real situația de pe șoselele naționale și au stabilit care sunt zonele cu cel mai mare risc de înzăpezire din România.

Iarna a început deja să își facă prezența iar angajații Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere au început să monteze panouri pe marginea drumurilor naționale și autostrăzilor. Panourile de tip parazăpezi reușesc să rețină până la 40-60 la sută din zăpada viscolită, mai ales că pe lângă drumurile naționale neprotejate de fâșii forestiere vântul suflă și cu 60 de km pe oră. Însă, mai mult ca sigur, zăpada tot va ajunge pe asflat și cu siguranță vor fi drumuri blocate și în această iarnă.

Astfel, în caz de necesitate, CNAIR este gata să închidă circulația, transmite stirileprotv.ro.

Angajații CNAIR au întocmit și o hartă a drumurilor naționale și autostrăzilor cu risc pentru circulație pe timp de iarnă. Este vorba de zona de est, nord-est și sudul României, de-a lungul munților, pe direcția curenților de aer din nord-est spre sud-vest. Cele mai importante sunt autostrăzile care leagă Bucureștiul de Ploieșți, de Pitești și de Constanța. Dar și Drumul Național 2 sau DN1.

Aplicația va fi disponibilă pe site-ul cnadnr.ro.

Deocamdată, harta este în testare, iar responsabilii companiei anunță că ar putea să o lanseze iarna aceasta, când va fi gata.

 

Loading...

Citește și

  • iarna 2019 la eforie la mare

    Avem o țară frumoasă, iar în această iarnă imaginile de la munte, la mare și în Deltă sunt fantastice. Zeci de poze au fost postate pe Internet, multe în locuri necălcate de om.

  • concurenti ferma

    Ferma nu mai e ce a fost pentru divele ajunse în sălbăticie, ci se transformă într-o cazarmă, iar click.ro vă oferă primele imagini de acolo. După ce Iulia Vântur şi Monica Bârlădeanu au prezentat „Ferma Vedetelor”, show-uri filmate în ţară şi în Cipru, PRO TV a schimbat formatul, titlul emisiunii şi prezentatorii. „Ferma 2019” va începe pe 29 ianuarie şi îi va scoate pe concurenţi din zona de confort, iar gazdele Mihaela Rădulescu (49 de ani) şi Cristian Bozgan vor fi aşa cum nu aţi văzut vreodată un cuplu de prezentatori.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1