Hai la stâna de pe Transalpina! Poţi petrece noaptea gratis

Ultima actualizare:
Turiştii au parte  de experienţe autentice
Turiştii au parte de experienţe autentice

Stâna Ştefanu de pe Transalpina a devenit în ultimii ani cel mai cunoscut loc din zona montană a judeţului Gorj! Puţini sunt turiştii care nu opresc aici pentru a gusta din mâncarea pregătită de băciţa Marioara Băbu din Novaci. Turiştii vor putea petrece noaptea la Stână fără să îi coste nimic!

Stâna Ştefanu de pe Transalpina este situată la kilometri buni de orice aşezare umană, în mijlocul naturii, pe cea mai înaltă şosea din România: frumoasa Transalpina! Stâna este a familiei Băbu din Novaci, oieri din tată în fiu, dar şi antreprenori. 

Băciţa Mărioara Băbu deschide miercuri sezonul din această vară şi promite bucate gustoase şi alte surprize celor care îi vor trece pragul! Stâna Ştefanu, tocanul de oaie (n.r. cum se spune prin partea locului la „tocăniţă”), telemeaua şi balmoşul de la Ştefanu sunt mărci înregistrate.

Şi cântăreţul Ştefan Stan  a trecut pe la stână
Şi cântăreţul Ştefan Stan a trecut pe la stână

O noapte gratis la stână

Cei care vin pe Transalpina şi opresc la Stâna Ştefanu pot vizita micul muzeu etnografic de aici şi trebuie să mănânce tocan, balmoş, bulz, dar trebuie să ştie şi că vor putea petrece noaptea la Stână fără să îi coste nimic! “Vreau să diversific preparatele, să bag şi bulzul, mai ales că toată lumea îl cere. Am în plan să facem şi  plăcintă cu brânză, clătite şi vom amenaja şi un loc de joacă. Facem totul rustic, din lemn, doar suntem la munte şi vom avea leagăne, tobogane. Să ne vedem sănătoşi, dragii mei”, a spus băciţa cea mai îndrăgită. 


    Şi cântăreţul Ştefan Stan  a trecut pe la stână
Şi cântăreţul Ştefan Stan a trecut pe la stână

Iubitorii de experienţe în natură pot dormi la stâna de pe Transalpina. Băciţa şi familia sa le pun la dispoziţie un adăpost care nu îi va costa nimic, iar turiştii pot sta o noapte aici. „Trebuie să ştie că aici sunt condiţii 100% de stână: nu avem electricitate, baie sau alte chestii pe care le au la pensiune. Dacă vor să experimenteze viaţa de stână, de munte, îi aşteptăm. Au mai fost în trecut turişti care au dormit afară, înveliţi în cojoace.  Vor putea participa la mulsul oilor, vor vedea mieii, vacile, ce mai avem aici. Le voi arăta cum se face brânza, sunt condiţii de stână!”, a declarat băciţa Mărioara Băbu. 

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net