Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Când se va lua decizia finală

pacienti-in-spital-cu-coronavirus.jpg

Pacienti în spital cu coronavirus
Starea de alertă va continua încă 30 de zile, iar autoritățile ne asigură că nu vor exista alte măsuri de relaxare. Decizia va fi anunțată oficial pe 15 iulie

Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile, iar decizia finală va fi luată miercuri, când executivul se va reuni în ședință extraordinară, au declarat surse guvernamentale.

Guvernul se reunește miercuri în ședință extraordinară pentru a discuta prelungirea stării de alertă, precum și adoptarea raportului privind perioada stării de urgență, au declarat surse guvernamentale pentru Digi24.ro. Înainte de ședința executivului va avea loc și o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență unde vor fi analizate eventualele propuneri pentru perioada următoare. Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, pe întreg teritoriul României.

Starea de alertă expiră pe 16 iulie, motiv pentru care Guvernul va decide mâine prelungirea cu alte 30 de zile. Conform decizie CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea stării de alertă se face fără acordul Parlamentului. De asemenea, documentul nu va putea fi modificat de Parlament.

ludovic-orban-masca.jpg

Premierul României, Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat revenirea la restricții. Este vorba despre programul de funcționare al teraselor

Guvernul prelungește starea de alertă! Se anunță noi restricții cu privire la programul teraselor

Guvernul nu are în vedere alte măsuri de relaxare, susțin surse guvernamentale, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus și a evoluției pandemiei. Este însă posibil să fie luate măsuri suplimentare, printre care închiderea teraselor după ora 10 seara. „Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a declarat recent, premierul Orban. Toate propunerile vor fi însă analizate într-o ședință a CNSU, înaintea ședinței de guvern.

nelu-tataru-masca-de-protectie.jpg

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu mască de protecție
Nelu Tătaru a anunțat încă de luni că prelungirea stării de alertă este iminentă

Nelu Tătaru: „În acest moment, nu avem o evoluție pentru o stare de urgență”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, 13 iulie, că starea de alertă se va prelungi după 15 iulie și estimează că în următoarele 14 zile se vor înregistra între 500 și 700 de noi cazuri de COVID-19 în România. „În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă. Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la un post de televiziune, potrivit Europa Liberă România.


 

Loading...