Gripa 2019. Numărul deceselor a crescut la 135. O tânără de 26 de ani a murit luni

raceala-gripa-medicamente-epidemie_gripa_2019.jpg

Gripa 2019 face ravagii în acest sezon: numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105
Gripa a făcut ravagii la începutul anului 2019. Numărul total al deceselor înregistrate ajungând la 135
FOTO: adevarul.ro

S-a ajuns la 135 de morți din cauza gripei, după ce Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că două femei și doi bărbați din județele Giurgiu, Mureș, Sibiu și Brăila s-au adăugat bilanțului deja mai mult decât îngrijorător.

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 26 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, a murit luni, 18 februarie. Ea nu era cunoscută cu alte afecţiuni, însă nu era nici vaccinată anti-gripal.

Totodată, un bărbat de 87 de ani, din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit duminică, 17 februarie, anunță news.ro.

O altă femeie, de 50 de ani, din judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, a murit în 16 februarie.

Un alt deces cauzat de gripă a fost confirmat la un bărbat de 50 de ani, din judeţul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Acesta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal, şi a murit în 12 februarie.

Loading...

Citește și

  • Suntem în plin sezon de gripă, afecţiuni respiratorii şi viroze. Pentru a preveni îmbolnăvirile, pe lângă o igienă strictă, va trebui să păstrăm şi curăţenia în casă. Asta nu înseamnă să stai toată ziua cu mătura, mopul şi cârpa de praf în mână, ci să respecţi anumite reguli care vor avea grijă de sănătatea ta.

  • Gripa face ravagii în România în acest sezon. Ne aflăm la doar un pas de declararea epidemiei, după ce 36 de persoane au murit în ultimele trei săptămâni. Specialiştii spun că cea mai bună armă contra gripei este vaccinarea. Despre vaccin circulă însă tot felul de „legende”, aşa că iată adevărul din spatele celor mai cunoscute mituri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1