Grevă generală la metrou începând cu 21 noiembrie. Garniturile nu se vor mișca între orele 4.00 şi 16.00

greva metrou-decizie-scandal-metrou Ministerul Transporturilor

Trenuri nemișcate și peroane goale, așa va arăta metrou bucureștean începând din 21 noiembrie între orele 4.00 și 16.00
Pe timpul grevei generale, trenurile de metrou vor circula doar între orele 16.00 și 23.30

Este oficial. Angajaţii Metrorex au anunțat vineri că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, de miercuri, 21 noiembrie. Astfel, garniturile nu se vor mișca între orele 4.00 şi 16.00.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Liber Metrou (USLM), Consiliul General al organizației a decis trecerea la următoarea fază a conflictului colectiv de muncă, greva generală. 

“În urma intervenţiei administraţiei precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată. Considerăm, de asemenea, că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile publicului călător”, se arată în comunicat.

Sindicaliştii au mai multe revemdicări printre care creșterea salariilor și  asigurarea fondurilor pentru piese de schimb şi mentenanţă.

 ”Nu putem să acceptăm cererea sindicatului de a crește salariile cu 42 la sută. Ar însemna automat și majorarea costului unei călătorii la 4 lei, ceea ce este inacceptabil”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Joi dimineaţă, sindicaliştii au fost ăn grevă de avertisment de două ore, între orele 4.00 și 6.00

Loading...

Citește și

  • Angajaţii de la metrou şi-au reluat activitatea, la ora 16.00, după ce 55 de trenuri nu au circulat în intervalul orar 05.00-16.00, ca urmare a grevei generale, traficul rutier fiind grav afectat, chiar dacă RATB a suplimentat capacitate de transport cu 200 de de autobuze,troleibuze şi tramvaie.

  • Angajaţii de la metrou vor intra marţi, 12 iunie, în grevă de solidaritate între orele 04.00-12.00, şi nu între 04.00-16.00, aşa cum anunţase iniţial, a declarat pentru  NewsIn preşedintele USLM, Ion Rădoi.