Grecia și-a deschis sezonul turistic. Condiții de intrare în țară

Ultima actualizare:

    Grecia este una din tările europene dependente economic de turism
Grecia este una din tările europene dependente economic de turism

Grecia și-a deschis oficial sezonul turistic însă, dacă vrei să-ți petreci o vacanță pe meleaguri elene, trebuie să știi care sunt condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de Covid-19. Iată ce informații au fost publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe site-ul instituției un comunicat de presă pentru toți românii care doresc să petreacă o vacanță în Grecia. 

Ca să intri în Grecia trebuie să ai dovada vaccinării împotriva Covid-19, un test PCR negativ sau o adeverință că ai fost bolnav de coronavirus (se presupune că am dezvoltat anticorpi).

Dacă ești vaccinat

Persoanele vaccinate trebuie să prezinte o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.

Dacă nu ești vaccinat

  • Prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea națională competentă. Certificatul cu rezultatul negativ al testării (redactat în limba engleză) trebuie să conțină numele, prenumele, numărul pașaportului sau al cărții de identitate a persoanei testate;
  • Prezentarea unei dovezi emisă de către un laborator autorizat de statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • Oținerea unui rezultat negativ la testarea rapidă pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 care se efectuează în punctul de trecere a frontierei terestre de către unitățile mobile ale Secretariatului General de Protecție Civilă şi ale Organizaţiei Naţionale de Sănătate Publică (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ al testului (rezultatul se eliberează pe loc);

De asemenea, este necesară completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore înainte de călătorie. Nerespectarea acestei obligații este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.

Trei vămi deschise

Dacă vrei să ajungi în Grecia, o poți face pe cale rutieră prin punctele de trecere a frontierei de la Kulata-Promachonas, Svilengrad-Ormenio și Evzoni și pe cale aeriană, prin orice aeroport, transmit oficialii români. Kulata-Promachonas, și Ormenio sunt deschise 24 din 24, iar Evzoni este deschisă doar între 7:00 și 23:00. Rămâne în vigoare măsura efectuării în mod aleatoriu, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.

Grecia, restricții anti Covid în vigoare

Grecia a început să ridice din restricțiile anti Covid începând cu data de 19 aprilie și este de așteptat ca treptat să anunțe și alte relaxări. 

  • Masca este obligatorie în spațiile publice; 
  • Rămâne în vigoare carantina de noapte între orele  00:30 până la ora 5:00.
  • Rămâne valabilă interdicția de a nu fi mai mult de trei persoane adulte într-un autovehicul, dacă nu sunt din aceeași familie. 
  • La taverne au voie maximum șase persoane la o masă și este interzisă muzica, „explicația fiind că dacă e gălăgie în tavernă, am vorbi un pic mai tare și am vorbi cu precipitații. 
  • Restricțiile care interziceau deplasarea dintr-o regiune în alta au fost ridicate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net