"Great Expectations". Rețea uriașă de traficanți, descoperită în România. Scoteau oameni din țară în portbagaj

retea-de-trafic-demigranti-prinsa.jpg

Rețeaua de traficanți de migranți a fost destructurată de oamenii legii
Rețeaua de traficanți de migranți a fost destructurată de oamenii legii
Fotografii: Poliția de Frontieră

O grupare care se ocupa cu traficul de pesoane a fost destructurată de oamenii legii. Membrii, majoritatea români, colaborau cu un tunisian și racolau și transportau migranți care voiau să ajungă în vestul Europei. Scoteau oamenii din țară în portbagaj, anunță Poliția de Frontieră. Potrivit anchetei, migrații le plăteau traficanților între 2.000 și 2.500 de euro.

De câteva luni, gruparea acționa intens pe teritoriul României. Asfel că le-a dat de bănuit polițiștilor. Au așteptat ca să ajuncă la lierul rețelei de traficați de persoane și așa au că aflat cel care-i conducea pe români era un tunisian.

Acţiunea a fost denumită generic ”Great Expectations” și a fost coordonată de procurorii DIICOT.

Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că începând din februarie 2020, gruparea infracțională a activat pe teritoriul României, prin racolarea, îndrumarea, călăuzirea și transportarea migranţilor intrați ilegal pe teritoriul ţării noastre din Serbia, dar și a unor persoane, cetățeni străini, intrați legal în România, dar care nu aveau drept de circulație în Spațiul Schengen.

Aceştia aveau ca destinație finală Germania. Costul unui astfel de transport fiind de 2.000- 2.500 de euro, pentru fiecare migrant.

migrantii-erau-ascunsi-in-spatii-improvizate.jpg

Migranții erau ascunși în spații special create și transportați ca pe niște animale
Migranții erau ascunși în spații special create și transportați ca pe niște animale

Pentru a trece fraudulos frontiera, migranţii erau ascunşi portbagaje și în locuri special amenajate în microbuzele care efectuau curse cu cetăţeni români și declarau că merg să muncească în state din vestul Europei.

"Great Expectations". Rețea uriașă de traficanți, descoperită în România. Scoteau oameni din țară în portbagaj

”Începând cu data de 1.06.2020, lucrătorii noştri au monitorizat persoanele suspecte în cauză în timp ce derulau un transport de migranți. Astfel, în data de 2.06.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși într-un loc special amenajat în interiorul unei autoutilitare, șapte cetățeni egipteni care urmau să fie scoşi ilegal din România de şoferul microbuzului, cetăţean român, şi alţi doi însoţitori ai acestuia, tot cetăţeni români. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul DIICOT în vederea audierii. De asemenea, în municipiul Timişoara au mai fost identificate alte două microbuze, modificate cu locuri special amenajate pentru ascundere, precum şi un autoturism, folosite de membrii reţelei la transportul migranţilor . Tot în data de 2 iunie 2020, au fost efectuate patru percheziții domiciliare pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Timis şi Ialomiţa, fiind puse în aplicare șase mandate de aducere, emise de DIICOT pe numele persoanelor suspecte”, au anunțat reprezentanții Poliței de Frontieră.

mcrobuzul-cu-care-se-facea-trafic-de-migranti.jpg

Microbuzul în care au fost găsiți migranții
Microbuzul în care au fost găsiți migranții

La audieri au fost aduși 15 români şi un tunisian, iar cinci dintre ei au fost reținuți.  Faţă de celelalte 11 persoane a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Aceștia sunt cercetați pentru trafic de migranți și inițiere, constituire, sprijinire și aderare la un grup infracțional organizat.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1