Gheorghe Dincă, un «sociopat sadic și nu prea deștept». Un criminolog renumit i-a făcut profilul

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă are 66 de ani şi riscă închisoarea pe viaţăfoto: captură video
Gheorghe Dincă are 66 de ani şi riscă închisoarea pe viaţăfoto: captură video

Sadic, nu prea inteligent, incapabil să simtă vinovăţie sau remuşcări. Iată cum îl caracterizează pe criminalul Gheorghe Dincă medicul şi criminologul italian Ursula Franco. Specialistul i-a făcut „monstrului” din Caracal un amănunţit profil psihologic.

”Cu cea mai mare probabilitate, Gheorghe Dincă este un sociopat sadic, din punctul meu de vedere cu un IQ redus (a lăsat un telefon, chiar fără sim, la îndemâna victimei, folosea o sobă improvizată pentru arderea corpurilor). El este un subiect lipsit de conştiinţă morală, incapabil să simtă vinovăţie şi remuşcări pentru acţiunile comise. Din cauza acestor caracteristici «inumane» şi a crimelor atribuite lui, poate fi numit monstru”, a explicat criminologul Ursula Franco într-un interviu pentru hotnews.ro.

Conform specialistului, care a fost în Italia consultant în domeniul apărării în cazuri importante de omucidere, persoanele precum Dincă devin încă din adolescenţă obsedaţi de exercitarea controlului asupra altor fiinţe umane, prin violenţă şi fantezii care îl obligă să treacă la acţiune. ”Odată comisă crima, ucigaşii în serie trec printr-o fază depresivă pe care încearcă să o atenueze, rememorând diferite faze ale crimei prin manipularea părţilor corpurilor, aşa numite trofee, ale victimelor sau obiectelor care au aparţinut victimelor (suveniruri). Din acest motiv, este necesară o percheziţie amănunţită la locuinţa unui presupus criminal în serie, fiind vitală identificarea oricăror obiecte care ar putea aparţine persoanelor date dispărute în acea zonă. Obiectele descoperite ajută anchetatorii să determine numărul şi identitatea victimelor”, a mai explicat Franco, adăugând că, deseori, când se descoperă un criminal în serie la o vârstă înaintată, se constată că numărul victimelor e mult mai mare. 

Gheorghe Dincă, acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a folosit ca mod de operare ceea ce specialişti numesc «tehnica de vultur». Potrivit acestui tipar, asasinii în serie îşi caută victimele printre femeile care fac autostopul sau care sunt la volanul unui mijloc de transport, le capturează şi le duc la locuinţa lor. Înainte de a ucide victima, criminalul o supune violenţelor. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net