Gheorghe Dincă se plânge că primeşte apă care se încălzeşte

Ultima actualizare:
Anchetatorii scotocesc proprietatea lui Dincă
Anchetatorii scotocesc proprietatea lui Dincă

Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal care a recunoscut că le-a violat şi le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani) şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), se vaită că ritmul anchetei l-a obosit. Mai mult, asasinul reclamă că în timpul percheziţiilor primeşte apă care se încălzeşte, după cum dezvăluie Claudiu Lascoschi, avocatul său.

Cazul crimelor de la Caracal continuă să surprindă şi să revolte opinia publică. Mecanicul de 66 de ani, autorul celor două asasinate pe care le-a recunoscut, se plânge că nu mai rezistă în timpul cercetărilor la casa ororilor.

“Orice inculpat mai minte”

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, afirmă că toţi cei care participă la cercetările din casa situată la marginea Caracalului “lucrează în condiţii grele”. Avocatul  a susţinut miercuri, la Antena 3, că mecanicul “cooperează clar cu anchetatorii”, chiar dacă există unele dubii în privinţa informaţiilor pe care le furnizează.

Luiza Melencu (18 ani), răpită pe 14 aprilie
Luiza Melencu (18 ani), răpită pe 14 aprilie

“S-a afirmat nefondat că el conduce ancheta. Nu, nu el conduce ancheta, dar în condiţiile în care este singurul care ştie unde se află ceea ce a pus într-un loc anume, e normal ca el să îi conducă pe anchetatori”, explică Lascoschi, citat de hotnews.ro. “În mare, ceea ce a spus s-a adeverit”, consideră avocatul.

“El a dat detaliile. Că poate a mai şi minţit, sigur că orice inculpat, chiar şi în caz de furt şi nu numai în caz de omor, mai minte. Se poate să nu spună adevărul sută la sută”. Avocatul mai dezvăluie că suspectul s-a văitat, în ­cursul anchetei, că este obosit: “Sunt nişte condiţii foarte grele acolo pentru toată lumea - şi pentru poliţişti, şi pentru inculpat, şi pentru avocat. Gheorghe Dincă primeşte apă, dar apa se încălzeşte şi este o problemă. Nu au frigider acolo şi se bea apă caldă, cum am băut şi eu”.

Dat afară de la percheziţii

Avocatul Tonel Pop a fost scos de la percheziţiile din casa lui Gheorghe Dincă pentru că şi-a făcut un selfie. Procurorii DIICOT iau în calcul să îi facă sesizare la Baroul Bucureşti.

„Am cerut voie şefului criminaliştilor să îmi facă o poză în combinezonul acela pentru că era haios, ştiţi?! Şi dânşii mi-au făcut o poză la o prelată, deci nu se vede nici o frunză!”, a spus avocatul, conform g4media.ro. Tonel Pop a acuzat că fragmentele osoase, cenuşa şi sacul cu rămăşiţe găsite lângă o lizieră, aflată la şase kilometri de casa lui Gheorghe Dincă, ar fi fost “plantate”.

Alexandra Măceşanu (15 ani), sechestrată pe 24 iulie
Alexandra Măceşanu (15 ani), sechestrată pe 24 iulie

De altfel, el a declarat:  “Am suspiciunea că aceste probe au fost puse foarte recent acolo”. Surse judiciare indică faptul anchetatorii au ajuns acolo doar după ce bărbatul a recunoscut unde a dus osemintele despre care spune că i-ar aparţine Luizei.

Rezultatele ADN, aşteptate marţi

Oasele calcinate şi dinţii despre care anchetatorii presupun că ar aparţine Luizei Melencu au ajuns la Institutul Naţional de Medicină Legală. Pentru analiza ADN se vor utiliza probe genetice extrase din dinţi. Oricum, rezultatele celor două analize, cea antropologică şi cea genetică, vor fi gata săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi.

Utilaje pentru spargerea betonului la casa ororilor

În timpul cercetărilor la locuinţa lui Gheorghe Dincă au fost chemaţi ieri pompierii militari, care  au secat un puţ din curte. Cercetările au arătat că acesta nu are urme suspecte, scrie adevarul.ro. În paralel s-au adus utilajele necesare pentru spargerea unor platforme de beton construite prin curte, aparent fără logică. Este vorba despre nişte zone pe care Dincă le-a betonat pentru un scop pe care nu îl poate explica. Această operaţiune este laborioasă, iar rezultatele sunt aşteptate în zilele următoare.

De asemenea, vor fi investigate şi câteva tuburi de canalizare din beton, care sunt îngropate parţial în pământ. La rândul lor, specialiştii IT ai poliţiei au început cu expertizarea unui aparat foto descoperit la Dincă, dar în acesta nu au fost descoperite imagini relevante pentru anchetă. Analiştii vor verifica şi datele conţinute în laptopul criminalului. În plus, IT-ştii poliţiei verifică şi toate telefoanele ridicate în acest caz.


    Anchetatorii scotocesc proprietatea lui DincăFoto: Mediafax
Anchetatorii scotocesc proprietatea lui DincăFoto: Mediafax

Flash news

  • Gheorghe Dincă le oferea oamenilor cu care avea treabă cartele prepay şi vecinii vorbeau cu el de pe un număr pe care îl ştiau cu toţii. În urma percheziţiilor, anchetatorii nu au găsit SMS-uri sau imagini relevante pentru anchetă pe cele trei telefoane din casa criminalului, scrie libertatea.ro. Dincă ar mai fi avut şi un al patrulea telefon, pe care ar fi reuşit să-l distrugă înainte de venirea anchetatorilor.
  • Anchetatorii au descoperit un al patrulea telefon, de pe care Gheorghe Dincă i-a sunat pe părinții Luizei Melencu, după cum susține Tonel Pop, avocatul familiei. “Organele au reuşit să depisteze acest telefon la o familie. Se descarcă datele şi de pe acest mediu de stocare”, spune Pop.
  • Italianul David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a reacţionat în cazul crimelor din Caracal. ”Apelul Alexandrei Măceşanu, în vârstă de 15 ani, făcut în zadar la serviciile de urgenţă, a întristat şi a şocat toată Europa. Trebuie să avem politici mai eficiente privind violenţa împotriva femeilor şi trebuie să fie în centrul tuturor eforturilor noastre politice şi instituţionale”, a postat Sassoli pe Facebook.
  • Casa criminalului a devenit reper pe Google Maps. Gheorghe Dincă locuieşte în cartierul Bold din Caracal, pe strada Craiovei, la numărul 169, chiar pe drumul principal E 70. ”Adevărata casă a lui Gheorghe Dincă” - apare pe Google Maps.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net