Gheorghe Dincă, adus la București. Ar urma să fie testat cu detectorul de minciuni

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă va fi dus la detectorul de minciuni
Gheorghe Dincă va fi dus la detectorul de minciuni

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal a fost adus, din nou, la Bucureşti. El este acum în Arestul Central al Poliţiei din Capitală. Gheorghe Dincă, cel care le-ar fi ucis cu cruzime pe adolescentele Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu a fost adus în București, la solicitarea procurorilor DIICOT, imediat cum s-a finalizat cercetarea de la casa acestuia.

Criminalul de la Caracal, principalul suspect în acest caz, urmează să fie suspus unei expertize psihiatrice, ca mai apoi să fie testat cu detectorul de minciuni. El trebuie însă să-și dea acordul pentru testul poligraf. De altfel, testul poligraf nu poate constitui probă la dosar, potrivit digi24.ro

DIICOT a anunțat, încă de joi, că cercetarea criminalistică la casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă este „în cea mai mare parte” finalizată. Între timp, sunt așteptate rezultatele INML in privința ADN-ului din oasele găsite în pădure despre care Dincă a afirmat că aparțin Luizei, tânăra dispărută în aprilie 2019. Primele analize nu au putut stabili un ADN deoarece oasele erau prea calcinate.

Ce spune un expert-poligraf despre testul cu detectorul de minciuni 

Expertul-poligraf Liviu Chesnoiu, fost şef al Laboratorului de Detecţie a Comportamentul Disimulat Constața, a precizat la Antena 3 că este important să se aștepte înainte rezultatul expertizei psihiatrice, subliniind că procururul de caz va stabili dacă Gheorghe Dincă va fi testat.

"Dincă va fi întrebat dacă dorește să facă testul. Se va constata înainte dacă este apt pentru a fi testat, iar procurul de caz va decide ce va fi întrebat. Testul are de regulă 10 întrebări.Trei întrebări vizează cazul în sine, iar restul sunt neutre și de control. Procurul de caz ordonă ce întrebări se pun. Un test dacă se aplică durează vreo 5 minute cu pauză între teste și se adună. Eu, în general,  aloc o oră înainte de testare, o oră testarea și o oră analiza poligraf și scrierea expertizei”, a precizat Liviu Chesnoiu pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net