Gheorghe Damian, la al șaselea mandat de primar în Ciugud, cea mai bogată comună din România

Ultima actualizare:

    Gheorghe Damian a fost exclus din PSD și a candidat la alegerile locale 2020 ca independent. A obținut și mai multe voturiSursa foto: Adevărul
Gheorghe Damian a fost exclus din PSD și a candidat la alegerile locale 2020 ca independent. A obținut și mai multe voturiSursa foto: Adevărul

Gheorghe Damian se află la al șaselea mandat în fruntea primăriei din Ciugud, județul Alba. Este vorba despre comuna cea mai bogată din România, a cărei administrație a reușit să atragă fonduri europene de peste 27 de milioane de euro. Bani au fost investiți în infrastructură, canalizare, alimentare cu apă și alte utilități. Recent, aici a fost lansat conceptul de Smart Village - o soluție de digitalizare a serviciilor publice și de dezvoltare. Tot în Ciugud se află și cea mai modernă școală din România, care pare a fi ruptă din filmele SF.

Gheorghe Damian a candidat anul acesta ca independent după ce a fost exclus din PSD în 2017, în urma unei decizii a Comitetului Executiv Judeţean Alba. Conducerea judeţeană a partidului a anunţat, la acea vreme, că edilul a fost exclus în urma unei ”analize aprofundate” a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare 2016 şi a rezultatelor obţinute. Hotărârea PSD Alba a fost confirmată de CEX-ul naţional al partidului în ianuarie 2018 Anul acesta, la alegerile locale, Gheorghe Damian, care a candidat ca independent, a avut ca și contracandidat un reprezentant din partea Partidului Mișcarea Populară. 

Gheorghe Damian este de profesie asistent medical

Primarul reales Gheorghe Damian s-a născut la 7 octombrie 1967 în localitatea Daia Română, din județul Alba. Este  căsătorit și are un copil. Edilul a terminat liceul Sanitar Sebeș, specializarea în asistență sanitară, iar apoi a urmat și absolvit Facultatea de Științe din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La începutul carierei sale, Damian a lucrat în cadrul Serviciului de Ambulanță Sebeș, iar apoi în cadrul Spitalului Județean Alba, la secția Terapie Intensivă. Gheorgeh Damian este președinte al filialei județene Alba a Asociației Comunelor din românia, președinte al Asociației Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud-Sântimbru și președinte al Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Ciugud-Berghin.

De ce este Ciugud cea mai dezvoltată localitate din România

Comuna Ciugud, care are aproximativ 3.000 de locuitori, este una dintre cele mai dezvoltate localități din România. Aceasta s-a dezvoltat masiv după ce autoritățile locale au făcut modernizări cu bani de la Uniunea Europeană, cu o valoare totală de peste 27 de milioane de euro. Iată unde s-au dus banii!

  • În 2019, în comună a fost lansat conceptul "Smart Village" ca soluţie de digitalizare a serviciilor publice şi de dezvoltare a satului românesc. Aici a fost dată în folosință și cea mai modernă școală din România. 
  • Toate casele au utilități, drumurile sunt îngrijite și asfaltate, oamenii au canalizare și chiar și internet wireless. Astfel, modernizările pe bani europeni atrag în comună atât orășeni, cât și investitori. De exemplu, 500 de persoane s-au mutat de la oraș în comuna Ciugud în ultimii ani, iar prețurile locuințelor pornesc de la 30.000 de euro.
  • Totodată, în zonă au venit și investitori, astfel că în opt ani numărul lor a crescut de la 6 la 40. „Doar în zona de dezvolare economică avem aproape 22 de firme şi peste 1000 de locuri de muncă, dincolo de faptul că le-am dus utilităţile până la poartă, le-am oferit facilităţi fiscale în sensul că impozitul pe care îl plătesc la noi în comună este jumătate faţă de oraş”, declara la începutul acestui an edilul Gheorghe Damian, pentru Știrile ProTV.
  • Cei care nu au un loc de muncă își câștigă traiul din agricultură, ci nu din ajutor social, întrucât oamenii „sunt mai pretențioși și nu își permit” să trăiască doar din aceste venituri, potrivit edilului.
  • Recent, în aceeași comună a fost amenajat și un teren de golf modern, în care proprietarul a investit 15 milioane de euro.
  • Totodată, iarna, șoselele din localitate sunt mereu curate, întrucât autoritățile au decis să nu mai aștepte licitațiile statului pentru a afla cine le curăță șoselele, astfel că din bani europeni au fost cumpărate trei utilaje de deszăpezit, iar de curățarea străzilor se ocupă chiar angajații primăriei.
image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net