Geo Costiniu ar fi împlinit vârsta de 69 de ani. A avut cinci neveste, dar a murit singur

Ultima actualizare:

    În tinerețe, lui Geo Costiniu i se spunea ”Alain Delon al României”FOTO: cinemagia.ro
În tinerețe, lui Geo Costiniu i se spunea ”Alain Delon al României”FOTO: cinemagia.ro

Geo Costiniu ne-a părăsit acum 5 ani. Actorul ar fi împlinit pe 23 aprilie vârsta de 69 de ani. I se spunea ”Alain Delon al României”. A avut succes imediat după ce a apărut în primul film, iar femeile l-au adorat. A avut cinci neveste, dar a murit singur și bolnav.

În tinerețe, actorul Geo Costiniu era considerat unul dintre cei mai frumoşi actori români şi numit ”Alain Delon al României”.

Geo Costiniu a fost adorat de femei, mai ales de adolescente. Toate suspinau când îl vedeau pe ecran sau pe scena de la Odeon. La rândul său, ”Alain Delon al României” a iubit femeile, iar când s-a îndrăgostit le-a luat de soție. A fost însurat de cinci ori, dar a murit singur, sărac, bolnav și fără roluri.

Geo Costiniu, biografia

  • Actorul Geo Costiniu a plecat dintre noi la doar 63 de ani (2013), într-un anonimat total. A fost unul dintre cei mai iubiţi actori în anii ʼ70- ʼ80. Tatăl său vroia să-l facă arhitect, iar mama doctor, dar la 8 ani a fost remarcat la o serbare şcolară, luat pe sus şi dus la televiziune, la o emisiune-concurs de ghicitori. A terminat IATC, promoţia 1973, avându-i ca profesori pe Dem Rădulescu şi pe Octavian Cotescu. A debutat încă din timpul facultăţii la Teatrul Bulandra, în regia maestrului Liviu Ciulei. După facultate, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, transferându-se în 1974 la Teatrul Giuleşti (Odeon), al cărui angajat a fost până în ultima zi de viaţă.
  • În film, a dat lovitura în 1978, în pelicula ”Septembrie”. A avut rol principal și a jucat scene de nuditate care, în mod inexplicabil, au scăpat de cenzura comunistă. După 1989, Geo Costiniu joacă în câteva filme, până în 1995, după care nu mai este căutat. În teatru, la Odeon, a mai apărut în spectacole, dar din ce în ce mai rar şi în roluri din ce în ce mai mici. Ultimul său rol a fost unul minor, de nebun la azil.
  • Neglijat de toţi, peste chipul frumos al lui Geo Costiniu timpul începe să lase urme. Se îngrășase, iar șprițurile i-a afectat inima, rinichii și ficatul.
  • Cu 2 ani înainte de a muri , în 2011, își mai dorea de la viață doar un singur lucru: “ încă un șpriț ”. Apoi și-a fracturat o mână. Cum s a făcut bine, a avut o fractură de cap umeral și i-a fost montată o proteză metalică în umăr. A reuşit să se recupereze, dar a facut o fractură de şold , a povestit actorul Dorel Vișan.
  • Pensie ar fi primit doar după 65 de ani, dar a murit prea devreme ca să o primească. Se stinge la vârsta de 63 de ani, într-o zi banală de luni, pe 12 noiembrie 2013.

”Am avut cinci neveste, pe toate le-am iubit. De fiecare dată am crezut că mi-am găsit iubirea vieţii mele. Acum nu mai caut fiindcă am găsit omul care mi se potriveşte. E regizor tehnic la Teatrul Creangă. Se poate că spune că m-am căsătorit cu fiecare femeie de care m-am îndrăgostit. E adevărat că unele au scăpat şi necăsătorite”, spunea actorul la Antena 1, în 2010. Atunci, cu toții am fost șocați de înfițișarea sa: cu o barbă lungă, căruntă și neîngrijită, gras, îmbrăcat modest.

La înmormântarea actorului au fost prezente două foste soții, Iuliana Costiniu, şi prima soţie a actorului, Lara Santamari, și fiul acestuia Alexandru Costiniu.

Sursa: cinemagia.ro

Citește și Povestea celebrei melodii ”Lalele, lalele” a lui Luigi Ionescu

Citește și Rodica Mandache împlinește vârsta de 76 de ani. A rămas văduvă la 39 de ani

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net